Resimli Fincan Boreği Tarifi
Fincan boreği nasıl yapılır
Fincan Boreği malzemeleri
Malzemeler:
5 adet yufka
350 gr kuşbaşı doğranmış et
3 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağ
2 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
Corekotu ve susam
Tuz ve karabiber
imagesfincanboregitarifiresimli5ad456dcb5f66
Tarifi:
Oncelikle boreğin icini hazırlıyoruz, bunun icin etimizi buyukce bir tavada pişmeye bırakıyoruz, etler suyunu bırakacak ama tamamen cektirmeyeceğiz, yani etleri iyice kavurmuyoruz, cunku pişme fırında da devam edeceği icin, etler fazla sert olmamalı İnce ince doğradığımız soğanları etin uzerine ekliyoruz ve birlikte pişmeye bırakıyoruz Et hafif sulu haldeyken ocaktan alıp, ince doğranmış maydnozları, karabiber ve tuzunu ilave edip, karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Tereyağını eritiyoruz ılınınca 2 yumurta ile karıştırıyoruz On hazırlıklarımızı tamamlayınca, borekleri yapmaya başlayabiliriz Yufkaları ust uste yayıp, 4 eşit parcaya kesiyoruz ve toplam 20 adet ucgen elde ediyoruz Elde ettiğiniz ucgenleri mendil gibi ortalarından tutup, kahve fincanının icine yerleştiriyoruz ve hazırladığımız tereyağlı harctan 1 kaşık kadar koyuyoruz ve yufkanın sarkan parcalarından birini uzerine kapatarak, fincanın icine yerleştiriyoruz
Fincanın icine, ic malzememizden 1 yemek kaşığı koyuyoruz, sonra yufkanın diğer sarkan parcalarına tereyağlı karışımdan fırca yardımıyla surerek, ust uste kapatıyoruz ve fincanın ustune hafifce bastırıyoruz Hazırladığımız boreği dikkatlice tepsimize ters ceviriyoruz, yufkamız bitene kadar, borekleri aynı şekilde hazırlıyoruz Zor gorunuyor ama, fotoğraflarda elimden geldiğince tum aşamalarını cektim, yardımcı olacağını duşunuyorum Boreklerimiz tamamlanınca uzerine cırpılmış yumurta sarısı surup, corekotu ve susam serpiştiriyoruz ve onceden ısıtılmış 170 derece fırında uzeri kızarıncaya kadar 2025 dakika pişiriyoruz
Fincan boreği nasıl yapılır
Fincan Boreği malzemeleri
Malzemeler:
5 adet yufka
350 gr kuşbaşı doğranmış et
3 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağ
2 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
Corekotu ve susam
Tuz ve karabiber
imagesfincanboregitarifiresimli5ad456dcb5f66
Tarifi:
Oncelikle boreğin icini hazırlıyoruz, bunun icin etimizi buyukce bir tavada pişmeye bırakıyoruz, etler suyunu bırakacak ama tamamen cektirmeyeceğiz, yani etleri iyice kavurmuyoruz, cunku pişme fırında da devam edeceği icin, etler fazla sert olmamalı İnce ince doğradığımız soğanları etin uzerine ekliyoruz ve birlikte pişmeye bırakıyoruz Et hafif sulu haldeyken ocaktan alıp, ince doğranmış maydnozları, karabiber ve tuzunu ilave edip, karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Tereyağını eritiyoruz ılınınca 2 yumurta ile karıştırıyoruz On hazırlıklarımızı tamamlayınca, borekleri yapmaya başlayabiliriz Yufkaları ust uste yayıp, 4 eşit parcaya kesiyoruz ve toplam 20 adet ucgen elde ediyoruz Elde ettiğiniz ucgenleri mendil gibi ortalarından tutup, kahve fincanının icine yerleştiriyoruz ve hazırladığımız tereyağlı harctan 1 kaşık kadar koyuyoruz ve yufkanın sarkan parcalarından birini uzerine kapatarak, fincanın icine yerleştiriyoruz
Fincanın icine, ic malzememizden 1 yemek kaşığı koyuyoruz, sonra yufkanın diğer sarkan parcalarına tereyağlı karışımdan fırca yardımıyla surerek, ust uste kapatıyoruz ve fincanın ustune hafifce bastırıyoruz Hazırladığımız boreği dikkatlice tepsimize ters ceviriyoruz, yufkamız bitene kadar, borekleri aynı şekilde hazırlıyoruz Zor gorunuyor ama, fotoğraflarda elimden geldiğince tum aşamalarını cektim, yardımcı olacağını duşunuyorum Boreklerimiz tamamlanınca uzerine cırpılmış yumurta sarısı surup, corekotu ve susam serpiştiriyoruz ve onceden ısıtılmış 170 derece fırında uzeri kızarıncaya kadar 2025 dakika pişiriyoruz