Fincanda Kadayıf (Fındıklı) Tarifi İçin Malzemeler
300 gram tel kadayıf
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 su bardak fındık
Şerbeti için gereken malzemeler;
2 su bardak su
2 su bardak şeker
Çeyrek limon
Fincanda Kadayıf (Fındıklı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim,pratik bir kadayıf tarifiyle geldim buyurun başlayalım.
Resimlerde detaylandırdığım şekilde öncelikle şerbet malzemelerini limon hariç ocağa alıp karıştıralım şeker eriyince ocağı kısalım 15 dakika kaynasın (orta koyulukta bir şerbet olmalı )
Limonu ekleyip 1-2dakika sonra kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Öte yandan tereyağını eritelim ısıya dayanıklı fincanlarımızın içini fırça yardımıyla bu yağdan yeterince yağlayalım kadayıfı elimizle tiftelim tel tel olsun.
Üzerine ılımış yağımızı gezdirip aynı işleme devam edelim ki eşit bir şekilde dağılsın. Bir miktarını fincanın içine yerleştirelim.
Arasına dilerseniz benim gibi üstüne ve arasına olmak üzere fındık yerleştirip ikinci kat kadayıfı da eşit yerleştirip elimizle bastıralım ki sıkışsın.
Bütün fincanlarımızı bu şekilde tamamladıktan sonra 180-200 ⁰ lık fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Fırından çıkan fincanları bir kaç dakika sonra dikkatlice ters çevirelim zaten kolayca çıkıyor.
Üzerlerine soğumuş şerbetten kaşık kaşık gezdirelim. Dilediğimiz gibi süsleyelim ve 1 saat sonra servise sunalım afiyetle şifa olsun
Fincanda Kadayıf (Fındıklı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
300 gram tel kadayıf
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 su bardak fındık
Şerbeti için gereken malzemeler;
2 su bardak su
2 su bardak şeker
Çeyrek limon
Fincanda Kadayıf (Fındıklı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim,pratik bir kadayıf tarifiyle geldim buyurun başlayalım.
Resimlerde detaylandırdığım şekilde öncelikle şerbet malzemelerini limon hariç ocağa alıp karıştıralım şeker eriyince ocağı kısalım 15 dakika kaynasın (orta koyulukta bir şerbet olmalı )
Limonu ekleyip 1-2dakika sonra kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Öte yandan tereyağını eritelim ısıya dayanıklı fincanlarımızın içini fırça yardımıyla bu yağdan yeterince yağlayalım kadayıfı elimizle tiftelim tel tel olsun.
Üzerine ılımış yağımızı gezdirip aynı işleme devam edelim ki eşit bir şekilde dağılsın. Bir miktarını fincanın içine yerleştirelim.
Arasına dilerseniz benim gibi üstüne ve arasına olmak üzere fındık yerleştirip ikinci kat kadayıfı da eşit yerleştirip elimizle bastıralım ki sıkışsın.
Bütün fincanlarımızı bu şekilde tamamladıktan sonra 180-200 ⁰ lık fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Fırından çıkan fincanları bir kaç dakika sonra dikkatlice ters çevirelim zaten kolayca çıkıyor.
Üzerlerine soğumuş şerbetten kaşık kaşık gezdirelim. Dilediğimiz gibi süsleyelim ve 1 saat sonra servise sunalım afiyetle şifa olsun
Fincanda Kadayıf (Fındıklı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı