Son konular

Fincanda Kadayıf (Fındıklı)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fincanda Kadayıf (Fındıklı) Tarifi İçin Malzemeler
300 gram tel kadayıf
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 su bardak fındık
Şerbeti için gereken malzemeler;
2 su bardak su
2 su bardak şeker
Çeyrek limon

Fincanda Kadayıf (Fındıklı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bismillahirrahmanirrahim,pratik bir kadayıf tarifiyle geldim buyurun başlayalım.
Resimlerde detaylandırdığım şekilde öncelikle şerbet malzemelerini limon hariç ocağa alıp karıştıralım şeker eriyince ocağı kısalım 15 dakika kaynasın (orta koyulukta bir şerbet olmalı )
Limonu ekleyip 1-2dakika sonra kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Öte yandan tereyağını eritelim ısıya dayanıklı fincanlarımızın içini fırça yardımıyla bu yağdan yeterince yağlayalım kadayıfı elimizle tiftelim tel tel olsun.
Üzerine ılımış yağımızı gezdirip aynı işleme devam edelim ki eşit bir şekilde dağılsın. Bir miktarını fincanın içine yerleştirelim.
Arasına dilerseniz benim gibi üstüne ve arasına olmak üzere fındık yerleştirip ikinci kat kadayıfı da eşit yerleştirip elimizle bastıralım ki sıkışsın.
Bütün fincanlarımızı bu şekilde tamamladıktan sonra 180-200 ⁰ lık fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Fırından çıkan fincanları bir kaç dakika sonra dikkatlice ters çevirelim zaten kolayca çıkıyor.
Üzerlerine soğumuş şerbetten kaşık kaşık gezdirelim. Dilediğimiz gibi süsleyelim ve 1 saat sonra servise sunalım afiyetle şifa olsun
Fincanda Kadayıf (Fındıklı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fincanda Antep Fıstıklı Kadayıf Tanımı İçin Materyaller 250 gram kadayıf 3 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ İçi için; Yarım su bardağı antep fıstığı kırığı Şerbeti için; 2,5 bardak su 2,5 bardak şeker Süslemek için; Antep fıstığı Fincanda Antep Fıstıklı Kadayıf Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Fincanda Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 500 gram yaş kadayıf 250 gram tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ 150 gram ceviz içi Şerbet için; 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Fincanda Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Evvel şerbetimizi hazırlıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Cevizli Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısı (Puf Noktalarıyla) Tarifi İcin Malzemeler *500 gr tel kadayıf *200 gram tereyağı *22,5 su bardağı ceviz ve antep fıstığı karışımı (Dilerseniz fıstık koymadan cevizlide olur) Şerbeti icin *4 su bardağı şeker *4,5 su bardağı su *Ceyrek limon Cevizli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Muhallebili Kadayıf nasıl yapılır Muhallebili Kadayıf yapılışı Muhallebili Kadayıf Malzemeler: Muhallebisi icin: 1 litre sut 1 su bardağı un 1 su bardağı tozşeker arzuya gore aroma vermek icin vanilya veya 34 parca damla sakızı 1 paket kremşanti veya sut kreması Kadayıfı icin: 250gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Cevizli Kadayıf Tarifi İcin Malzemeler *Yarım kg tel kadayıf *100150 gr ceviz *1 paket margarin Şerbeti icin; *3 bardak su *2 bucuk bardak şeker *Bir kac damla limon Cevizli Kadayıf Tarifi Yapılışı 1 *Oncelikle tencereye 3 bardak suyumuzu ve 2,5 bardak toz şekerimizi ekleyelim *Şerbet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Üst Alt