Fincanda Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
500 gram yaş kadayıf
250 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
150 gram ceviz içi
Şerbet için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Fincanda Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbetimizi hazırlıyoruz ,tencereye şeker ve suyumuzu alıyoruz.
Kaynayınca 15-20 dak daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağımızı eritip sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
Soğuyunca yaş kadayıfa döküp yediriyoruz, yeterlice harmanlıyoruz .
Cevizimizi rondoda çok ince olmayacak formda çekiyoruz.
İstediğiniz boyutta fincan kullanabilirsiniz yağlamış olduğumuz kadayıfı bir tutam fincanın tabanına koyuyoruz.
Kaşıkla düzgünce bastırıyoruz .
2 çay kaşığı ceviz koyup üstüne tekrar kadayıf koyup sıkıca bastırıyoruz.
Kenarından kaşık yardımıyla kadayıfımızı çıkartıyoruz tepsiye diziyoruz .
180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz .
5 dak birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbetimizi döküyoruz.
500 gram yaş kadayıf
250 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
150 gram ceviz içi
Şerbet için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Fincanda Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbetimizi hazırlıyoruz ,tencereye şeker ve suyumuzu alıyoruz.
Kaynayınca 15-20 dak daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağımızı eritip sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
Soğuyunca yaş kadayıfa döküp yediriyoruz, yeterlice harmanlıyoruz .
Cevizimizi rondoda çok ince olmayacak formda çekiyoruz.
İstediğiniz boyutta fincan kullanabilirsiniz yağlamış olduğumuz kadayıfı bir tutam fincanın tabanına koyuyoruz.
Kaşıkla düzgünce bastırıyoruz .
2 çay kaşığı ceviz koyup üstüne tekrar kadayıf koyup sıkıca bastırıyoruz.
Kenarından kaşık yardımıyla kadayıfımızı çıkartıyoruz tepsiye diziyoruz .
180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz .
5 dak birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbetimizi döküyoruz.