Son konular

Fincanda Sütlü Kadayıf

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Fincanda Sütlü Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
250 gram taze kadayıf
125 gram tereyağı
İçi için
1 kase ceviz yada fındık
Şerbeti için
1,5 su bardağından biraz fazla şeker
1 su bardağı su
1-2 damla limon

Fincanda Sütlü Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayın şeker su ve limonlu ekleyip kaynamaya başlayınca 8 dk kaynatıp kapatalım.
Şerbetimiz soğuyunca 1 su bardağı soğuk sütü ekleyin.
Tereyağını eritip kadayıfla harmanlayın ivedi etmeden her tarafına yağ bulaşacak formda nazikçe harmanlayın.
İstediğiniz bir fincana yayın.
Ortasına 1 yemek kaşığı ceviz koyup kapatın. İstediğiniz bir fırın kabına karşıt çevirin. Bu formda bütün kadayıfı evvelce ısıtılmış 150 derece fanlı ayarda pişirin.
Çıkınca soğuk şerbeti dökün.
Fincanda Sütlü Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fincanda Antep Fıstıklı Kadayıf Tanımı İçin Materyaller 250 gram kadayıf 3 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ İçi için; Yarım su bardağı antep fıstığı kırığı Şerbeti için; 2,5 bardak su 2,5 bardak şeker Süslemek için; Antep fıstığı Fincanda Antep Fıstıklı Kadayıf Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Fincanda Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 500 gram yaş kadayıf 250 gram tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ 150 gram ceviz içi Şerbet için; 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Fincanda Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Evvel şerbetimizi hazırlıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Fincanda Kadayıf (Fındıklı) Tarifi İçin Malzemeler 300 gram tel kadayıf 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 1 su bardak fındık Şerbeti için gereken malzemeler; 2 su bardak su 2 su bardak şeker Çeyrek limon Fincanda Kadayıf (Fındıklı) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Bayram Tatlıları 2024 bayram tatlıları tarifleri yoresel bayram tatlıları FİNCANDA TEL KADAYIF images2024bayramtatlilariresimli5ad4275f3bf80 Malzemeler : 500 gr kadayıf, 250 gr tereyağı veya bir paket margarin, Şerbeti icin : 4 bardak şeker, 3 bardak su, 1 kaşık limon suyu, İci icin ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Basma Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler 500 gram kadayıf (Taze kullandım) 200 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ(125 ml) 1 su bardağı ceviz (Ben bol cevizli sevdiğimden fazla kullandım) ️Şerbeti için; 2.5 su bardağı toz şeker(250 ml) 3 su bardağı su(250 ml) 1 dilim limon Basma Kadayıf Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt