Fındıklı Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
125 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı kadar un
Şerbeti için
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1-2 damla limon
Fındıklı Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamuru için un hariç tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve üzerine unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru 10 dk dinlendirin.
İki bezeye bölün ve rulo yapın ruloyu elinizle hafif yassılaştırın.
Bir bardak veya kalıp ile ay şeklini verin.
Tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede kızarana kadar pişirin.
Pişen tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün ve 2 saat kadar dinlendirin. Servis edin afiyet olsun
Fındıklı Ay Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı kadar un
Şerbeti için
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1-2 damla limon
Fındıklı Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamuru için un hariç tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve üzerine unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru 10 dk dinlendirin.
İki bezeye bölün ve rulo yapın ruloyu elinizle hafif yassılaştırın.
Bir bardak veya kalıp ile ay şeklini verin.
Tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede kızarana kadar pişirin.
Pişen tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün ve 2 saat kadar dinlendirin. Servis edin afiyet olsun
Fındıklı Ay Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı