Fındıklı Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
Yarım bardak şeker
Yarım bardak sıvı yağ
1 bardak hindistan cevizi
1 bardak iri kıyılmış fındık
1 bardak galeta unu
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2 bardak su
1,5 bardak şeker
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 fincan un
1 fincan nişasta
1 bardak şeker
1 paket toz kremşanti
Üzerini süslemek için;
Toz hindistan cevizi
Fındıklı Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti aygaza alalım yaklaşık 7,8dakika kaynatalım daha sonra altını kapatıp kenara alalım.
Şerbet soğurken kekimizi yapalım kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
Galeta ununu, hindistan cevizini ve iri kırılmış fındığı ve kabartma tozu ve vanilini ekleyip güzelce karıştıralım yağlanmış tepsiye yayıp 200 derece fırında kontrollü pişirelim.
Kek piştikten sonra sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökelim bu arada muhallebiyi hazırlayalım tencereye kremşanti hariç bütün malzemeyi ekleyip çırpalım ve karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebiye kremşantiyi ekleyip güzelce çırpalım ve kekin üzerine yayalım ve üzerini toz hindistan ceviziyle süsleyelim ve soğuması için buzdolabıma kaldıralım yaklaşık 3saat sonra servis edebilirsinizz.
Fındıklı Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta
Yarım bardak şeker
Yarım bardak sıvı yağ
1 bardak hindistan cevizi
1 bardak iri kıyılmış fındık
1 bardak galeta unu
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2 bardak su
1,5 bardak şeker
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 fincan un
1 fincan nişasta
1 bardak şeker
1 paket toz kremşanti
Üzerini süslemek için;
Toz hindistan cevizi
Fındıklı Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti aygaza alalım yaklaşık 7,8dakika kaynatalım daha sonra altını kapatıp kenara alalım.
Şerbet soğurken kekimizi yapalım kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
Galeta ununu, hindistan cevizini ve iri kırılmış fındığı ve kabartma tozu ve vanilini ekleyip güzelce karıştıralım yağlanmış tepsiye yayıp 200 derece fırında kontrollü pişirelim.
Kek piştikten sonra sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökelim bu arada muhallebiyi hazırlayalım tencereye kremşanti hariç bütün malzemeyi ekleyip çırpalım ve karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebiye kremşantiyi ekleyip güzelce çırpalım ve kekin üzerine yayalım ve üzerini toz hindistan ceviziyle süsleyelim ve soğuması için buzdolabıma kaldıralım yaklaşık 3saat sonra servis edebilirsinizz.
Fındıklı Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı