Fındıklı Köşeler (Alman Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
1 pk kabartma tozu
2 adet yumurta
130 gram şeker
450 – 500 gram un
Arasına sürmek için;
5-6 yemek kaşığı kayısı reçeli
Fındık harcı için:
250 gram tereyağı
150 gram şeker
2 paket vanilya
300 gram fındık tozu
100 gram parçalanmış fındık cevizde olabilir
2 yemek kaşığı su
1 tane rum aroması ( alkol içermez) olmasa da olur
Üzerine;
100 gram biter çikolata
Fındıklı Köşeler (Alman Kurabiyesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru tüm malzemeleri ile yoğurun ve 5-10 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisine alın ve düzgün şekilde elinizle basın her yeri eşit düz olsun.
Üzerine kayısı reçelini sürün.
Küçük bir tavada tereyağını eritin ve suyu hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
En son suyunu da ekledik daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Fındık karşına hamurun üzerine eşit şekilde yayın çok bastırmadan düzeltin.
Fırında 180°’de alt üst ayarında 30 dakika kadar pişirin.
Mümkünse bu kurabiyeleri akşamdan hazırlayıp ertesi sabah kesin çok daha rahat kesiliyor.
İlk önce kareler kesin ardından kareleri ortadan kesince üçgenler ortaya çıkıyor.
Benmari usulü çikolatayı eritin küçük bir poşete alın kürdan yardımı ile delip ince şeritler akıtın. Afiyet olsun
Fındıklı Köşeler (Alman Kurabiyesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı
1 pk kabartma tozu
2 adet yumurta
130 gram şeker
450 – 500 gram un
Arasına sürmek için;
5-6 yemek kaşığı kayısı reçeli
Fındık harcı için:
250 gram tereyağı
150 gram şeker
2 paket vanilya
300 gram fındık tozu
100 gram parçalanmış fındık cevizde olabilir
2 yemek kaşığı su
1 tane rum aroması ( alkol içermez) olmasa da olur
Üzerine;
100 gram biter çikolata
Fındıklı Köşeler (Alman Kurabiyesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru tüm malzemeleri ile yoğurun ve 5-10 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisine alın ve düzgün şekilde elinizle basın her yeri eşit düz olsun.
Üzerine kayısı reçelini sürün.
Küçük bir tavada tereyağını eritin ve suyu hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
En son suyunu da ekledik daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Fındık karşına hamurun üzerine eşit şekilde yayın çok bastırmadan düzeltin.
Fırında 180°’de alt üst ayarında 30 dakika kadar pişirin.
Mümkünse bu kurabiyeleri akşamdan hazırlayıp ertesi sabah kesin çok daha rahat kesiliyor.
İlk önce kareler kesin ardından kareleri ortadan kesince üçgenler ortaya çıkıyor.
Benmari usulü çikolatayı eritin küçük bir poşete alın kürdan yardımı ile delip ince şeritler akıtın. Afiyet olsun
Fındıklı Köşeler (Alman Kurabiyesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı