Fındıklı Krokan Tanımı İçin Materyaller
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı iri doğranmış fındık
1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
Fındıklı Krokan Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yanmaz tavaya konulan şeker, orta ateşte karıştırılarak eritilir.
Şeker eriyince tereyağı eklenir. Yakmadan eritilir.
Fındıklar eklenerek karıştırılır.
Fırın kağıdına dökülür. Üzerine de fırın kağıdı kapatılarak merdane yardımıyla düzleştirilir.
Üzerine örtülen kağıt çıkarılır. Sıcakken bıçak yardımıyla kesilir.
Buzdolabına konulup 10 ila 15 dakika bekletilir.
Kesilen yerlerden kırılır.Afiyet olsun.
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı iri doğranmış fındık
1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
Fındıklı Krokan Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yanmaz tavaya konulan şeker, orta ateşte karıştırılarak eritilir.
Şeker eriyince tereyağı eklenir. Yakmadan eritilir.
Fındıklar eklenerek karıştırılır.
Fırın kağıdına dökülür. Üzerine de fırın kağıdı kapatılarak merdane yardımıyla düzleştirilir.
Üzerine örtülen kağıt çıkarılır. Sıcakken bıçak yardımıyla kesilir.
Buzdolabına konulup 10 ila 15 dakika bekletilir.
Kesilen yerlerden kırılır.Afiyet olsun.