Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
1 paket margarin (250 gram)
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı az öğütülmüş fındık (Ben 1, 5 bardağa yakın koydum, dilediğiniz üzere yapabilirsiniz)
3,5 -4 su bardağı un (Kontrolü koymalısınız, yumuşak hamur olmalı)
Dışı İçin
Pudra şekeri
Fındıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur gereçlerini bir kapta birleştirip güzelce yoğuruyoruz (Pudra şekeri hariç)
Yoğurulan hamurumuzu minik toplar halinde yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
180 derecelik fırında alt üst ayarda kurabiyeler hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz (Kurabiyelerin altını denetim ediyoruz, küçük oldukları için çabuk pişiyor)
Fırından çıkan kurabiyelerimizi sıcak sıcak pudra şekerine buluyoruz ve kurabiyelerimiz hazır
1 paket margarin (250 gram)
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı az öğütülmüş fındık (Ben 1, 5 bardağa yakın koydum, dilediğiniz üzere yapabilirsiniz)
3,5 -4 su bardağı un (Kontrolü koymalısınız, yumuşak hamur olmalı)
Dışı İçin
Pudra şekeri
Fındıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur gereçlerini bir kapta birleştirip güzelce yoğuruyoruz (Pudra şekeri hariç)
Yoğurulan hamurumuzu minik toplar halinde yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
180 derecelik fırında alt üst ayarda kurabiyeler hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz (Kurabiyelerin altını denetim ediyoruz, küçük oldukları için çabuk pişiyor)
Fırından çıkan kurabiyelerimizi sıcak sıcak pudra şekerine buluyoruz ve kurabiyelerimiz hazır