Fındıklı Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı fındık veya ceviz (İsteğe bağlı)
300 gram petibör bisküvi (2 paket)
Üzeri için;
1 paket çikolata sosu
2.5 su bardağı süt
Fındıklı Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sosun yapılışı için; çikolata sosunu ve sütü tencereye boşaltıyoruz ve çırpıyoruz. Karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.
Uygun bir kaba süt, eritilmiş margarin, şeker ve kakaoyu alalım güzelce çırpalım.
Daha sonra bisküviyi çok ufalamadan 4-5 parça olacak şekilde elimizde kıralım.
İrice kırılmış fındık veya cevizi ekleyelim.
Kaşık yardımı ile tüm malzemeleri güzelce çırpalım.
Dilerseniz kuru meyve parçaları ekleyerek pastanızı daha da zenginleştirebilirsiniz.
Bisküvilerin tamamen sosa bulandığından ve sosu iyice çektiğinden emin olalım.
Kelepçeli kalıbı streç film ile kaplayalım.
Mozaik pasta karışımını kalıba dökelim ve kalıbın üst kısmınıda kenarlardaki streç film ile kaplayalım.
Üzerine elimizle hafifçe bastırarak kalıba yerleşmesini sağlayalım ve pastamıza son şeklini verelim.
Son olarak derin dondurucuya kaldıralım ve en az 2-3 saat kadar donmasını bekleyelim.
Dondurucudan aldığımız mozaik pastamıza hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosunu dökelim ve istediğimiz şekilde servis edelim. mozaik pastamız hazır. Afiyet olsun
Fındıklı Mozaik Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı fındık veya ceviz (İsteğe bağlı)
300 gram petibör bisküvi (2 paket)
Üzeri için;
1 paket çikolata sosu
2.5 su bardağı süt
Fındıklı Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sosun yapılışı için; çikolata sosunu ve sütü tencereye boşaltıyoruz ve çırpıyoruz. Karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.
Uygun bir kaba süt, eritilmiş margarin, şeker ve kakaoyu alalım güzelce çırpalım.
Daha sonra bisküviyi çok ufalamadan 4-5 parça olacak şekilde elimizde kıralım.
İrice kırılmış fındık veya cevizi ekleyelim.
Kaşık yardımı ile tüm malzemeleri güzelce çırpalım.
Dilerseniz kuru meyve parçaları ekleyerek pastanızı daha da zenginleştirebilirsiniz.
Bisküvilerin tamamen sosa bulandığından ve sosu iyice çektiğinden emin olalım.
Kelepçeli kalıbı streç film ile kaplayalım.
Mozaik pasta karışımını kalıba dökelim ve kalıbın üst kısmınıda kenarlardaki streç film ile kaplayalım.
Üzerine elimizle hafifçe bastırarak kalıba yerleşmesini sağlayalım ve pastamıza son şeklini verelim.
Son olarak derin dondurucuya kaldıralım ve en az 2-3 saat kadar donmasını bekleyelim.
Dondurucudan aldığımız mozaik pastamıza hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosunu dökelim ve istediğimiz şekilde servis edelim. mozaik pastamız hazır. Afiyet olsun
Fındıklı Mozaik Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı