Fındıklı Rulo Çörek Tanımı İçin Materyaller
250 ml süt
1 paket yaş maya
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı sarısı üzerine sürülecek )
1 tane vanilya
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
İç harcı için;
1 su bardağı rondodan uygunca geçirilmiş fındık
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için ;
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı süt
Fındıklı Rulo Çörek Tanımı Yapılışı
Yaş maya ,şeker ,un eriyene kadar karıştırılır ve sıvı yağ ,yumurta, vanilya eklenir .
Azar azar un eklenir ve yumuşak kıvamlı hamur elde edilir .
Hamur ele yapışa bilir tereyağı eklenir ve hamur toparlanır ve güzelce yoğrulur ve üzerini streçleyip pak bir beze sarıp mayalandıralım .
1 saat iç harcı için yukarda saydığım bütün gereçler karıştırılır mayalanan hamuru un serpilmiş tezgâhta alıp merdane yardımıyla kare biçiminde açılır.
Hamur ne çok kalın nede çok ince olsun açılan hamura üzerine hazırladığımız harcı her yerine gelecek halde sürelim ve rulo formunda sarıp 2 parmak kalınlığında kesip ortasına oklava yardımıyla bastırıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
Üzerine pak bir bez örtüp 15 dakika mayalandıralım maya müddetinden sonra fırçayla hafif bastıraklar yumurtayı sürelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim .
Hafif ılık olan çöreğe üzerine sürmek için pudra şekerini sütle karıştırıp bir fırça yardımıyla sürelim afiyet olsun.
250 ml süt
1 paket yaş maya
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı sarısı üzerine sürülecek )
1 tane vanilya
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
İç harcı için;
1 su bardağı rondodan uygunca geçirilmiş fındık
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için ;
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı süt
Fındıklı Rulo Çörek Tanımı Yapılışı
Yaş maya ,şeker ,un eriyene kadar karıştırılır ve sıvı yağ ,yumurta, vanilya eklenir .
Azar azar un eklenir ve yumuşak kıvamlı hamur elde edilir .
Hamur ele yapışa bilir tereyağı eklenir ve hamur toparlanır ve güzelce yoğrulur ve üzerini streçleyip pak bir beze sarıp mayalandıralım .
1 saat iç harcı için yukarda saydığım bütün gereçler karıştırılır mayalanan hamuru un serpilmiş tezgâhta alıp merdane yardımıyla kare biçiminde açılır.
Hamur ne çok kalın nede çok ince olsun açılan hamura üzerine hazırladığımız harcı her yerine gelecek halde sürelim ve rulo formunda sarıp 2 parmak kalınlığında kesip ortasına oklava yardımıyla bastırıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
Üzerine pak bir bez örtüp 15 dakika mayalandıralım maya müddetinden sonra fırçayla hafif bastıraklar yumurtayı sürelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim .
Hafif ılık olan çöreğe üzerine sürmek için pudra şekerini sütle karıştırıp bir fırça yardımıyla sürelim afiyet olsun.