Fındıklı Rulo (Nuss Schnecken) Alman Poğaçası Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
500 gram un
80 gram şeker
Yarım paket taze maya
2 yemek kaşığı ılık su
1 büyük çaybardağı süt
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Fındık ezmesi için:
200 gram çekilmiş fındık
40 gram şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurta akı
Yarım büyük çaybardağı süt
Üstü için:
Pudra şekeri
Limonsuyu
Fındıklı Rulo (Nuss Schnecken) Alman Poğaçası Tanımı Yapılışı
Bütün materyalleri bir kaba alıp yeterlice yoğuralım. ( kulakmemesi kıvamında hamur elde ediyoruz).
Hamurumuzun üstünü kapatıp yaklaşık 1 saate yakın kabarmaya bırakalım.
Hamurumuz kabarırken fındık ezmesini hazırlayalım.
Bütün gereçleri bir kabın içine alarak kaşık yada spatula ile yeterlice karıştıralım.
Hamurumuz kabardıktan sonra un serpilmiş yerde az unla dikdörtken biçiminde açalım ve fındık ezmesini her yerine eşit halde sürelim.
Uzun olan tarafından rulo yapalım.
Bir parmak kalınlığında keselim ( ben naylon ip ile kestim hali bozulmasın diye).
Tepsiye dizelim ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirelim.
Poğaça pişerken pudra şekeri ve limon suyu ile üstüne sürmek için glasur hazırlayalım.
Poğaçaları çıkartınca sıcağı ile glasuru fırça ile üstüne sürelim ve soğumaya bırakalım.
Bu gereçlerden yaklaşık 20-24 tane çıkıyor.
Not: materyaller fotoğraflarındaki ölçüler 2 katı, sipariş üzere olduğu için ben fazla yaptım. Beğeneceğiniz çok pratik bir lezzet.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hamuru için:
500 gram un
80 gram şeker
Yarım paket taze maya
2 yemek kaşığı ılık su
1 büyük çaybardağı süt
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Fındık ezmesi için:
200 gram çekilmiş fındık
40 gram şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurta akı
Yarım büyük çaybardağı süt
Üstü için:
Pudra şekeri
Limonsuyu
Fındıklı Rulo (Nuss Schnecken) Alman Poğaçası Tanımı Yapılışı
Bütün materyalleri bir kaba alıp yeterlice yoğuralım. ( kulakmemesi kıvamında hamur elde ediyoruz).
Hamurumuzun üstünü kapatıp yaklaşık 1 saate yakın kabarmaya bırakalım.
Hamurumuz kabarırken fındık ezmesini hazırlayalım.
Bütün gereçleri bir kabın içine alarak kaşık yada spatula ile yeterlice karıştıralım.
Hamurumuz kabardıktan sonra un serpilmiş yerde az unla dikdörtken biçiminde açalım ve fındık ezmesini her yerine eşit halde sürelim.
Uzun olan tarafından rulo yapalım.
Bir parmak kalınlığında keselim ( ben naylon ip ile kestim hali bozulmasın diye).
Tepsiye dizelim ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirelim.
Poğaça pişerken pudra şekeri ve limon suyu ile üstüne sürmek için glasur hazırlayalım.
Poğaçaları çıkartınca sıcağı ile glasuru fırça ile üstüne sürelim ve soğumaya bırakalım.
Bu gereçlerden yaklaşık 20-24 tane çıkıyor.
Not: materyaller fotoğraflarındaki ölçüler 2 katı, sipariş üzere olduğu için ben fazla yaptım. Beğeneceğiniz çok pratik bir lezzet.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.