Fırın Güveçte Porsiyonluk Et Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo dana kuşbaşı et
1 büyük soğan
1 orta uzunluk patates
1 havuç
Yarım yeşil biber
Yarım kırmızı biber
2 dış sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu salça
3 çeri domates
Tuz, karabiber, kimyon sıcak su
İsteğe bağlı kekik
Fırınlamak için;
Kaşar peyniri rendesi
Fırın Güveçte Porsiyonluk Et Yemeği Tanımı Yapılışı
Kuşbaşı etleri sıcak tencere de kavuruyoruz. Suyunu salıp tekrar çekene kadar yağsız sıcak tencerede kavurmaya devam ediyoruz.
Etler kavrulunca iri iri doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyip zeytinyağı ve çiçek yağ karışımı döküyoruz.
Soğanlar kavrulmaya başlayınca küçük küçük doğradığımız biberleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Üzerine 2 yemek kaşığı ılık su ile açtığımız salçayı döküyoruz.
Salçayla kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine havuç ve patatesleri iri iri doğrayarak ekliyoruz.
Son olarak ta dörde böldüğümüz çeri domatesleri atıyoruz ( kabuğunu soyabilirsiniz).
Kapağı kapalı biçimde biraz kavrulmasını bekliyoruz.
5 dk kadar kısık ateşte kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekleyip tuz, karabiber, kimyon ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Orta ara suyunu denetim etmeliyiz. Şayet pişmediyse ve suyu azaldıysa sıcak su eği yapabilirsiniz.
Et ve patatesler piştiğinde yemeğimiz hazır.
Artık pişen yemeğimizi küçük toprak kaplara porsiyonluk doldurup üzerine yağlı kağıt kapatıp fırına atacağız.
6-7 dk evvelden ısıtılmış 150 derece fırında pişirdikten sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp kaşar rendesi koyup tekrar fırınlıyoruz.
Peynir eridiğinde yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.
Yarım kilo dana kuşbaşı et
1 büyük soğan
1 orta uzunluk patates
1 havuç
Yarım yeşil biber
Yarım kırmızı biber
2 dış sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu salça
3 çeri domates
Tuz, karabiber, kimyon sıcak su
İsteğe bağlı kekik
Fırınlamak için;
Kaşar peyniri rendesi
Fırın Güveçte Porsiyonluk Et Yemeği Tanımı Yapılışı
Kuşbaşı etleri sıcak tencere de kavuruyoruz. Suyunu salıp tekrar çekene kadar yağsız sıcak tencerede kavurmaya devam ediyoruz.
Etler kavrulunca iri iri doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyip zeytinyağı ve çiçek yağ karışımı döküyoruz.
Soğanlar kavrulmaya başlayınca küçük küçük doğradığımız biberleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Üzerine 2 yemek kaşığı ılık su ile açtığımız salçayı döküyoruz.
Salçayla kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine havuç ve patatesleri iri iri doğrayarak ekliyoruz.
Son olarak ta dörde böldüğümüz çeri domatesleri atıyoruz ( kabuğunu soyabilirsiniz).
Kapağı kapalı biçimde biraz kavrulmasını bekliyoruz.
5 dk kadar kısık ateşte kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekleyip tuz, karabiber, kimyon ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Orta ara suyunu denetim etmeliyiz. Şayet pişmediyse ve suyu azaldıysa sıcak su eği yapabilirsiniz.
Et ve patatesler piştiğinde yemeğimiz hazır.
Artık pişen yemeğimizi küçük toprak kaplara porsiyonluk doldurup üzerine yağlı kağıt kapatıp fırına atacağız.
6-7 dk evvelden ısıtılmış 150 derece fırında pişirdikten sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp kaşar rendesi koyup tekrar fırınlıyoruz.
Peynir eridiğinde yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.