Fırın Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler
4 adet kabak
1 orta uzunluk patates
1 orta uzunluk havuç
3 adet yumurta
1 kabartma tozu
Yarım demet maydanoz
5 kol yeşil soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
10 yemek kaşığı tepeleme un
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1.5 tatlı kaşığı tuz
Fırın Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
Kabak, patates ve havuzumuzu rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
Üzerine ince ince kıydığımız yeşil soğan ve maydanozlarımızı ekliyoruz.
Yumurtalarımızı kırıp sıvı yağımızıda ekleyip harmanlıyoruz.
Son kademede kabartma tozu ,baharat ve unumuzu ekleyip çok cıvık olmayacak bir hamur elde ediyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırım tepsimize harcımızı yayıyoruz.
Evvelden ısıttığınız 180 derece fırınımızda üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
Birinci sıcağı çıkınca dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
4 adet kabak
1 orta uzunluk patates
1 orta uzunluk havuç
3 adet yumurta
1 kabartma tozu
Yarım demet maydanoz
5 kol yeşil soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
10 yemek kaşığı tepeleme un
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1.5 tatlı kaşığı tuz
Fırın Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
Kabak, patates ve havuzumuzu rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
Üzerine ince ince kıydığımız yeşil soğan ve maydanozlarımızı ekliyoruz.
Yumurtalarımızı kırıp sıvı yağımızıda ekleyip harmanlıyoruz.
Son kademede kabartma tozu ,baharat ve unumuzu ekleyip çok cıvık olmayacak bir hamur elde ediyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırım tepsimize harcımızı yayıyoruz.
Evvelden ısıttığınız 180 derece fırınımızda üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
Birinci sıcağı çıkınca dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.