Fırın Poşetinde Sebzeli Et Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kuzu kuşbaşı
2 orta boy patlıcan
2 adet patates
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet havuç
3 adet iri diş sarımsak
1 adet soğan
2 adet çin biber (acı sevenler için)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Küçük çay bardağının yarısı kadar mısır özü yağı
1 adet fırın poşeti
Fırın Poşetinde Sebzeli Et Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanı alacalı soyarak çok ufak olmayacak şekilde kızartmalık gibi doğrayalım.
Tuz eklenmiş suya bırakalım.
Patatesler soyalım yemeklikten daha büyük şekilde doğrayalım.
Domatesin kabuğunu soyalım dörde bölelim.
Havucu julyen ,soğanı dörde bölelim,biberi de üçe bölelim
Sarımsakları ikiye bölelim hepsini hazır edelim.
Tepsiye kuşbaşı doğranmış etleri (eğer dana eti kullanır iseniz 15dakika on pişirme yapmanız gerekir,tavuk eti ile de yapabilirsiniz ).
Ve diğer malzemelerin hepsini alarak güzelce karıştıralım.
Fırın poşetinin içine bir tutam un serpelim poşeti sallayıp her tarafını unlayalım ve fazlasını dökelim.
Sebzeli eti fırın poşetine güzelce dizelim.
Poşetin ağzını poşet teli ile sıkıca saralım bağlayalım.
Poşetin üstüne 3-4 yerine sivri bıçak ucu ile minik delelim.
Dolu poşeti fırın tepsisine alalım.
180 derecede önceden ısınmış fırında 1saat pişirelim.
Fırından aldığımız yemeği poşeti ortasından açalım ve servis tabağına aktaralım. Sebzeli et yemeğimiz servise hazırdır. Nefis bir ana yemek olarak masamızın baş tacı olacaktır.Afiyet olsun
Fırın Poşetinde Sebzeli Et Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kuzu kuşbaşı
2 orta boy patlıcan
2 adet patates
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet havuç
3 adet iri diş sarımsak
1 adet soğan
2 adet çin biber (acı sevenler için)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Küçük çay bardağının yarısı kadar mısır özü yağı
1 adet fırın poşeti
Fırın Poşetinde Sebzeli Et Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanı alacalı soyarak çok ufak olmayacak şekilde kızartmalık gibi doğrayalım.
Tuz eklenmiş suya bırakalım.
Patatesler soyalım yemeklikten daha büyük şekilde doğrayalım.
Domatesin kabuğunu soyalım dörde bölelim.
Havucu julyen ,soğanı dörde bölelim,biberi de üçe bölelim
Sarımsakları ikiye bölelim hepsini hazır edelim.
Tepsiye kuşbaşı doğranmış etleri (eğer dana eti kullanır iseniz 15dakika on pişirme yapmanız gerekir,tavuk eti ile de yapabilirsiniz ).
Ve diğer malzemelerin hepsini alarak güzelce karıştıralım.
Fırın poşetinin içine bir tutam un serpelim poşeti sallayıp her tarafını unlayalım ve fazlasını dökelim.
Sebzeli eti fırın poşetine güzelce dizelim.
Poşetin ağzını poşet teli ile sıkıca saralım bağlayalım.
Poşetin üstüne 3-4 yerine sivri bıçak ucu ile minik delelim.
Dolu poşeti fırın tepsisine alalım.
180 derecede önceden ısınmış fırında 1saat pişirelim.
Fırından aldığımız yemeği poşeti ortasından açalım ve servis tabağına aktaralım. Sebzeli et yemeğimiz servise hazırdır. Nefis bir ana yemek olarak masamızın baş tacı olacaktır.Afiyet olsun
Fırın Poşetinde Sebzeli Et Tarifi Fotoğraflı Yapılışı