Son konular

Fırın Poşetinde Tüm Tavuk

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Fırın Poşetinde Tüm Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
2 kg bütün tavuk
7/8 adet patates
3 adet havuç
1 yemek kaşığı un (tatlı kaşığı da kullanabilirsiniz)
1 adet fırın poşeti
Sosu için;
100 gram tereyağ
1/2 (yarım) cay bardağı sıvı yağ
1 cay kaşığı kekik
1/2 (yarım) cay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tavuk baharatı

Fırın Poşetinde Tüm Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sos hazırlaması tereyağımızı küçük bir tavada eritip üzerinde oluşan köpükleri alalım.
Eritiğimiz tereyağını bi küçük kaseye döküp içine sıvı yağ ve baharatlarınızı döküp bi güzelcene karıştıralım.
Hazırlanışı öncelikle tavuğun üzerinde tüyleri varsa temizleyelim yoksa havlu kağıt ile üstünü kurulayalım.
Tavuğun kendi buharı ile daha süratli pişmesi için fırın torbası kullanacağız, torbamız dan bir tane alarak açalım.
İçine 1 yemek kaşığı un dökelim poşeti sallayarak içine yayalım.
Poşette kalan fazla ünü da dökelim.
Tavuğumuzun butlarını çapraz yapıp bir iple bağlayalım.
Tavuğumuzun kanatları piştikçe açılacağı için kanatlarıını kurdan ile sabitleyip kürdanın fazlasını kırarak alalım.
Tavuğumuzu fırın torbamıza yerleştirelim.
İkiye kestiğimiz 7 adet patatesi ve 3 adet iri iri doğradığımız havucu bir kaba alalım üzerine hazırladığımız sosun birazını döküp sebzelerimizi elimizle güzelce harmanlayalım.
Tavuğumuzun yanında boş kalan yerlerine de hazırladığımız zerzevatları yerleştirelim.
Fırın poşetimizin paketinden çıkan bağlama klipsi ile torbamızı kapatıp kürdanla üzerine bir kaç delik açarak 200 derece fırında pişirelim.
Tavuğumuz piştikten sonra üzerine hazırladığımız sosumuzu fırça yardımıyla sürüp yine fırına sürelim üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyceklere şimdiden afiyet olsun.
Fırın Poşetinde Tüm Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller 1 adet bütün tavuk Fırın poşeti 1 adet kuru soğan İstenilen ölçüde sarımsak Sosu için; 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı köri 1 çorba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı mayonez 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kırmızı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırın Poşetinde Tavuk But Ve Patates Tanımı İçin Gereçler 4 adet tavuk butu 3-4 adet orta uzunluk patates 1-2 adet orta uzunluk soğan 5 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Kekik Kırmızı pul biber Tuz Karabiber 1 adet fırın poşeti Yarım çay bardağından biraz fazla zeytin yağı Fırın Poşetinde Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk (Özel Terbiyeli) Tandır Tadında Tanımı İçin Materyaller 4 tane baget but (kişi sayısına nazaran ) 3 tane patates 2 tane çarliston biber 1 tane büyük uzunluk kapya 1 tane domates 1 büyük baş soğan 3 diş sarımsak Terbiyesi için Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Fırın Torbasında Nar Üzere Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk bütün tavuk Sosu İçin 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz Fırın Torbasında Nar Üzere Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Fırın Poşetinde Sebzeli Et Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuzu kuşbaşı 2 orta boy patlıcan 2 adet patates 1 adet domates 2 adet yeşil biber 1 adet havuç 3 adet iri diş sarımsak 1 adet soğan 2 adet çin biber (acı sevenler için) 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt