Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
Yarım su bardağı yıkanmış pirinç
2 su bardağı su
5 su bardağı süt
1su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta (Mısır-buğday)
1 paket vanilya
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.
Üzerine sütü koyup kaynamaya bırakılır ve vanilya eklenir.
O ortada yarım su bardağıyla nişasta açılır ve süte eklenir.
Ardından 1 su bardağı şeker eklenir kaynatılır.
Kıvam alınca ısıya güçlü kaselere alınır.
180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı yıkanmış pirinç
2 su bardağı su
5 su bardağı süt
1su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta (Mısır-buğday)
1 paket vanilya
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.
Üzerine sütü koyup kaynamaya bırakılır ve vanilya eklenir.
O ortada yarım su bardağıyla nişasta açılır ve süte eklenir.
Ardından 1 su bardağı şeker eklenir kaynatılır.
Kıvam alınca ısıya güçlü kaselere alınır.
180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı