Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
5 su bardağı süt (1 litre süt)
1 su bardağı toz şeker
1 küçük çay bardağı pirinç
1 adet yumurta sarısı
2,5 silme yemek kaşığı mısır nişastası (silme olacak mutlaka)
Yarım Türk kahvesi fincanı su (nişastayı inceltmek için)
1 paket vanilya
Pirinci haşlamak için de iki katı kadar(2çay bardağı) su
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinçi yıkayıp iki katı suda tıkır kalmayana kadar haşlayalım.
Pişen pirinçlerin üzerine sütü ve toz şekerini ekleyelim.
Şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakalım.
Bir kasede nişastayı yarım türk kahve fincanı su ile açalım, karıştıralım akabinde yumurta sarısını ekleyip büsbütün pütürsüz hale gelene kadar çırpalım.
Üzerine kaynayan sütten yavaşça ek edip karıştıralım ve ılınmış olan karışımı tencereye boşaltalım süratlice karıştıralım. Çabucak kıvamını alacaktır.
5-6 dakika kısık ateşte kaynatıp kenara alalım. Isıya güçlü fırın kaplarına paylaştıralım 5-6 porsiyon çıkıyor.
Kaseleri çabucak fırına atmıyoruz en az 5 dk bekliyoruz ki üzeri kaymaklansın ve daha hoş kızarsın.
Kaseleri fırın tepsisine dizelim.
Tepsiye güveçlerin yarısına gelecek kadar su dolduralım.
Fırının üst rafına koyup üzerlerinin kızarmasını sağlayalım.
Fırını yalnızca üst ayarda çalıştıralım.
Burası çok önemli çünkü alt üst çalıştırmak üzere bir yanılgı da yapmıştım, hoştu fakat kıvamı biraz daha suluydu.
Tam kıvamı elde etmek için yalnızca üst ayarda üstleri kızarana kadar pişirelim.
Akabinde soğutup buzdolabına kaldıralım.
Üzerine fındık, ceviz ve yaz aylarında dondurma ile servis etmeyi tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.
5 su bardağı süt (1 litre süt)
1 su bardağı toz şeker
1 küçük çay bardağı pirinç
1 adet yumurta sarısı
2,5 silme yemek kaşığı mısır nişastası (silme olacak mutlaka)
Yarım Türk kahvesi fincanı su (nişastayı inceltmek için)
1 paket vanilya
Pirinci haşlamak için de iki katı kadar(2çay bardağı) su
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinçi yıkayıp iki katı suda tıkır kalmayana kadar haşlayalım.
Pişen pirinçlerin üzerine sütü ve toz şekerini ekleyelim.
Şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakalım.
Bir kasede nişastayı yarım türk kahve fincanı su ile açalım, karıştıralım akabinde yumurta sarısını ekleyip büsbütün pütürsüz hale gelene kadar çırpalım.
Üzerine kaynayan sütten yavaşça ek edip karıştıralım ve ılınmış olan karışımı tencereye boşaltalım süratlice karıştıralım. Çabucak kıvamını alacaktır.
5-6 dakika kısık ateşte kaynatıp kenara alalım. Isıya güçlü fırın kaplarına paylaştıralım 5-6 porsiyon çıkıyor.
Kaseleri çabucak fırına atmıyoruz en az 5 dk bekliyoruz ki üzeri kaymaklansın ve daha hoş kızarsın.
Kaseleri fırın tepsisine dizelim.
Tepsiye güveçlerin yarısına gelecek kadar su dolduralım.
Fırının üst rafına koyup üzerlerinin kızarmasını sağlayalım.
Fırını yalnızca üst ayarda çalıştıralım.
Burası çok önemli çünkü alt üst çalıştırmak üzere bir yanılgı da yapmıştım, hoştu fakat kıvamı biraz daha suluydu.
Tam kıvamı elde etmek için yalnızca üst ayarda üstleri kızarana kadar pişirelim.
Akabinde soğutup buzdolabına kaldıralım.
Üzerine fındık, ceviz ve yaz aylarında dondurma ile servis etmeyi tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.