Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 vanilin
1.5 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı süt
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Pirinç ve suyu ocağa alalım pirinçler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çekince üzerine 2. 5 su bardağı sütü ve vanilini ekleyin, kaynayana kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca üzerine diğer bir kapta hazırlanan nişasta ve yarım çay bardağı sütü karıştırıp ek edin.
10 dakika daha pişirip güveçlere koyalım.
Tepsinin yarısına kadar su ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 vanilin
1.5 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı süt
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Pirinç ve suyu ocağa alalım pirinçler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çekince üzerine 2. 5 su bardağı sütü ve vanilini ekleyin, kaynayana kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca üzerine diğer bir kapta hazırlanan nişasta ve yarım çay bardağı sütü karıştırıp ek edin.
10 dakika daha pişirip güveçlere koyalım.
Tepsinin yarısına kadar su ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun