Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
5 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 vanilin
1 yumurta sarısı
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Pirincimizi uygunca yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile kaynamaya bırakıyoruz.
Suyunu çekmeye yakın 4 su bardağı süt, şeker ve vanilini ekleyip ortada karıştırarak 16 dk kadar pişiriyoruz.
Başka bir kapta 1 su bardağı süt, nişasta ve yumurta sarısını karıştırıp yavaşça tencereye ekleyip süratlice karıştırıyoruz.
3 dk içerisinde kıvam almış olacak.
6 adet güveç kaplara nazaran tam ölçüde oluyor.
Kaplarımıza eşit halde bölüştürüp tepsimize koyuyoruz.
Kapların yarısına kadar su ile doldurduğumuz tepsimizi evvelden 200° derecede ısınmış olan fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
5 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 vanilin
1 yumurta sarısı
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Pirincimizi uygunca yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile kaynamaya bırakıyoruz.
Suyunu çekmeye yakın 4 su bardağı süt, şeker ve vanilini ekleyip ortada karıştırarak 16 dk kadar pişiriyoruz.
Başka bir kapta 1 su bardağı süt, nişasta ve yumurta sarısını karıştırıp yavaşça tencereye ekleyip süratlice karıştırıyoruz.
3 dk içerisinde kıvam almış olacak.
6 adet güveç kaplara nazaran tam ölçüde oluyor.
Kaplarımıza eşit halde bölüştürüp tepsimize koyuyoruz.
Kapların yarısına kadar su ile doldurduğumuz tepsimizi evvelden 200° derecede ısınmış olan fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.