Fırın Tepsisinde Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı nişasta
1 su bardağından 2 parmak eksik un
Unun üzerini tamamlayacak kadar kakao (Yaklaşık 2 dolu çorba kaşığı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
2 poşet toz kremşanti (Yani 1 kutu)
2 çorba kaşığı kakao
1 kutu sıvı krema veya 1 su bardağı soğuk süt
200 gram labne peynir
100 gram çikolata
Fırın Tepsisinde Baton Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için yumurtaların sari ve beyanlarını ayırıyoruz. Beyazlarına bir tutam tuz atıp çırpıcıyla yüksek devirde çırpıyoruz.
Bu işlemi cam veya metal kasede yapmanız gerekli ve kabın kesinlikle kuru olması lazım.
Beyazlara asla yumurta sarısı karışmamalı.
Kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvamda olacak.
Beyazları köpük gibi yaptıktan sonra kenara alıyoruz. Yumurta sarılarına şekeri koyup yüksek devirde çırpıyoruz. Beyazlanınca kapatıp ılık suyu ekliyoruz.
Çırptığımız yumurta beyazlarını 3 parçaya bölüp birer parça yumurta sarısına ekleyip spatula yardımı ile alttan yukarı söndürmeden karıştırıyoruz.
Diğer parçaları da ekleyip iyice karıştığından emin olduktan sonra un vanilya kabartma tozu nişasta ve kakaoyu elekten geçirerek azar azar ilave ediyoruz. Yine spatule ile alttan yukarı doğru karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp her tarafına gelecek şekilde iyice yayıyoruz. Birkaç kez tezgaha vurup 170 derece fansız ayarda pişiriyoruz.
Kürdan testi yaparak keki fırından alıp, ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz. Sonra ters çevirip yağlı kağıdı çıkartıyoruz. 3 eşit parçaya bölüyoruz.
Kreması için kremşanti labne krema veya süt kakao bir kaba alıp iyice çırpıyoruz. İçine benzeri usulü eritilmiş çikolatayı ekliyoruz. Kremamız hazır.
Keklerin üzerine krema koymadan önce isterseniz süt ile ıslatabilirsiniz. Aralarına krema sürüp üst üste kekleri dizin. Dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet ve şifa ile kalın. İnstagram hesabımı takip etmeyi unutmayın lütfen.
Fırın Tepsisinde Baton Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kek için;
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı nişasta
1 su bardağından 2 parmak eksik un
Unun üzerini tamamlayacak kadar kakao (Yaklaşık 2 dolu çorba kaşığı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
2 poşet toz kremşanti (Yani 1 kutu)
2 çorba kaşığı kakao
1 kutu sıvı krema veya 1 su bardağı soğuk süt
200 gram labne peynir
100 gram çikolata
Fırın Tepsisinde Baton Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için yumurtaların sari ve beyanlarını ayırıyoruz. Beyazlarına bir tutam tuz atıp çırpıcıyla yüksek devirde çırpıyoruz.
Bu işlemi cam veya metal kasede yapmanız gerekli ve kabın kesinlikle kuru olması lazım.
Beyazlara asla yumurta sarısı karışmamalı.
Kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvamda olacak.
Beyazları köpük gibi yaptıktan sonra kenara alıyoruz. Yumurta sarılarına şekeri koyup yüksek devirde çırpıyoruz. Beyazlanınca kapatıp ılık suyu ekliyoruz.
Çırptığımız yumurta beyazlarını 3 parçaya bölüp birer parça yumurta sarısına ekleyip spatula yardımı ile alttan yukarı söndürmeden karıştırıyoruz.
Diğer parçaları da ekleyip iyice karıştığından emin olduktan sonra un vanilya kabartma tozu nişasta ve kakaoyu elekten geçirerek azar azar ilave ediyoruz. Yine spatule ile alttan yukarı doğru karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp her tarafına gelecek şekilde iyice yayıyoruz. Birkaç kez tezgaha vurup 170 derece fansız ayarda pişiriyoruz.
Kürdan testi yaparak keki fırından alıp, ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz. Sonra ters çevirip yağlı kağıdı çıkartıyoruz. 3 eşit parçaya bölüyoruz.
Kreması için kremşanti labne krema veya süt kakao bir kaba alıp iyice çırpıyoruz. İçine benzeri usulü eritilmiş çikolatayı ekliyoruz. Kremamız hazır.
Keklerin üzerine krema koymadan önce isterseniz süt ile ıslatabilirsiniz. Aralarına krema sürüp üst üste kekleri dizin. Dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet ve şifa ile kalın. İnstagram hesabımı takip etmeyi unutmayın lütfen.
Fırın Tepsisinde Baton Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı