Fırın Torbasında Tavuk Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo tavuk göğsü
2 adet havuç
3 adet orta uzunluk patates
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet orta uzunluk domates
6 diş sarımsak
1 adet yeşil sivri biber
1 adet kırmızı sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Baharatlardan 1’er çay kaşığı ekliyoruz
Baharat olarak; kimyon, toz zerdeçal, toz zencefil, karabiber, tuz, biberiye, kekik, köri
Fırın Torbasında Tavuk Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tavuk, patates, havuç, soğan ve biberleri küp küp doğruyoruz. (parçalar orta uzunlukta olsun).
Daha sonra bir kasede domates-biber salçasına yarım çay bardağı su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Fırın torbasına doğradığımız gereçleri alalım.
Üzerine sarımsak ve evvelden yarım ay biçiminde dilimlediğimiz domatesi ekleyim.
Salça, zeytinyağı ve baharatları ekleyelim ve torbanı ağız kısmından tutup birkaç kere sallayalım.
Karışan materyallerin üzerine tereyağını ekleyip fırın torbasının ağzını düzgünce bağlayalım.
Fırın torbasının birkaç yerine kürdan ile delikler açalım. (torbanın fırında patlamaması için).
Evvelce ısıttığımız fırında yemeğimizi denetimli bir biçimde pişirelim.
Pişen yemeği fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip o denli torbadan çıkaralım.
afiyet olsun
Yarım kilo tavuk göğsü
2 adet havuç
3 adet orta uzunluk patates
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet orta uzunluk domates
6 diş sarımsak
1 adet yeşil sivri biber
1 adet kırmızı sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Baharatlardan 1’er çay kaşığı ekliyoruz
Baharat olarak; kimyon, toz zerdeçal, toz zencefil, karabiber, tuz, biberiye, kekik, köri
Fırın Torbasında Tavuk Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tavuk, patates, havuç, soğan ve biberleri küp küp doğruyoruz. (parçalar orta uzunlukta olsun).
Daha sonra bir kasede domates-biber salçasına yarım çay bardağı su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Fırın torbasına doğradığımız gereçleri alalım.
Üzerine sarımsak ve evvelden yarım ay biçiminde dilimlediğimiz domatesi ekleyim.
Salça, zeytinyağı ve baharatları ekleyelim ve torbanı ağız kısmından tutup birkaç kere sallayalım.
Karışan materyallerin üzerine tereyağını ekleyip fırın torbasının ağzını düzgünce bağlayalım.
Fırın torbasının birkaç yerine kürdan ile delikler açalım. (torbanın fırında patlamaması için).
Evvelce ısıttığımız fırında yemeğimizi denetimli bir biçimde pişirelim.
Pişen yemeği fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip o denli torbadan çıkaralım.
afiyet olsun