Resimli Fırında Ankara Tava Tarifi
Fırında Ankara Tava nasıl yapılır
Fırında Ankara tavası Malzemeleri
3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısımı
4 su bardağı pirinc
1 corba kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
Tuz
imagesfirindaankaratavatarifiresimli5ad42b8691000
Fırında Ankara tavası Yapılışı
Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin Avuc ici buyukluğunde parcalar halinde kesin Hazırladığınız kemikli parcaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin Tuz ilave edip onceden ısıtılmış 150160 dereceye ayarlı fırına verin Fırın ısısını biraz daha duşurup orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin Pirinci yıkayıp suzun Fırından cıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin Pilavı fırından cıkarıp uzerine etleri yerleştirin Tekrar fırına verip 510 dakika daha kızartın Sıcak olarak servis yapın
Fırında Ankara Tava nasıl yapılır
Fırında Ankara tavası Malzemeleri
3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısımı
4 su bardağı pirinc
1 corba kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
Tuz
imagesfirindaankaratavatarifiresimli5ad42b8691000
Fırında Ankara tavası Yapılışı
Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin Avuc ici buyukluğunde parcalar halinde kesin Hazırladığınız kemikli parcaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin Tuz ilave edip onceden ısıtılmış 150160 dereceye ayarlı fırına verin Fırın ısısını biraz daha duşurup orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin Pirinci yıkayıp suzun Fırından cıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin Pilavı fırından cıkarıp uzerine etleri yerleştirin Tekrar fırına verip 510 dakika daha kızartın Sıcak olarak servis yapın