Fırında Baharatlı Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
1 adet küçük uzunluk karnabahar
Sosu İçin
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru nane
Tatlı toz biber
Tatlı pulbiber
Kimyon
Tuz
Kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Yoğurtlu Kısmı İçin
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı olağan yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
1 diş rendelenmiş sarımsak (Arzuya göre)
Fırında Baharatlı Karnabahar Tanımı Yapılışı
Karnabaharları çiçeklere ayıralım şayet çiçekler büyükse ortadan ikiye keselim üzerine geçecek kadar su koyalım 10 dakika haşlayalım.
Soğuk sudan geçirip süzelim sosu için bir kapta düzgünce çırpalım bir tepsiye yağlı kağıt serelim.
Baharatlı sosa buladığımız karnabaharları tepsiye dizelim üzerine susam serpelim.
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika denetim ederek pişirelim çıkartalım servis tabağına dizelim.
Dileğe nazaran üzerine yoğurt sos gereçleri güzelce çırpıp çok az gezdirerek tüketebiliriz afiyet olsun orta sıcak olarak tüketebiliriz.
1 adet küçük uzunluk karnabahar
Sosu İçin
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru nane
Tatlı toz biber
Tatlı pulbiber
Kimyon
Tuz
Kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Yoğurtlu Kısmı İçin
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı olağan yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
1 diş rendelenmiş sarımsak (Arzuya göre)
Fırında Baharatlı Karnabahar Tanımı Yapılışı
Karnabaharları çiçeklere ayıralım şayet çiçekler büyükse ortadan ikiye keselim üzerine geçecek kadar su koyalım 10 dakika haşlayalım.
Soğuk sudan geçirip süzelim sosu için bir kapta düzgünce çırpalım bir tepsiye yağlı kağıt serelim.
Baharatlı sosa buladığımız karnabaharları tepsiye dizelim üzerine susam serpelim.
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika denetim ederek pişirelim çıkartalım servis tabağına dizelim.
Dileğe nazaran üzerine yoğurt sos gereçleri güzelce çırpıp çok az gezdirerek tüketebiliriz afiyet olsun orta sıcak olarak tüketebiliriz.