Fırında Baharatlı Levrek Tanımı İçin Materyaller
2 adet levrek
2 adet patates
1 orta uzunluk soğan
4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Fırında Baharatlı Levrek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Levrekleri 2 ye ayırın ( ben kılçıklarını temizledim onun için ön hazırlığı daha uzun sürdü siz temizlemezseniz belirttiğim müddette hazır).
Zeytin yağı ve baharatların hepsini ve tuzu bir kapta karıştırın.
Balıkların her yüzeyine fırça yardımı ile sürün iç kısmına daha bol sürün ve ortalarına tereyağını hisse edin.
Patatesleri ince ve yuvarlak doğrayın soğanları da tıpkı biçim ve baharat karışımından bunlarda da sürün
Sarımsakları da ek edin ve evvelce ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirin.
30 dk kâfi oluyor fakat siz fırınınızın pişirme ayarına nazaran de dereceyi ve mühletini ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Baharatlı Levrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet levrek
2 adet patates
1 orta uzunluk soğan
4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Fırında Baharatlı Levrek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Levrekleri 2 ye ayırın ( ben kılçıklarını temizledim onun için ön hazırlığı daha uzun sürdü siz temizlemezseniz belirttiğim müddette hazır).
Zeytin yağı ve baharatların hepsini ve tuzu bir kapta karıştırın.
Balıkların her yüzeyine fırça yardımı ile sürün iç kısmına daha bol sürün ve ortalarına tereyağını hisse edin.
Patatesleri ince ve yuvarlak doğrayın soğanları da tıpkı biçim ve baharat karışımından bunlarda da sürün
Sarımsakları da ek edin ve evvelce ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirin.
30 dk kâfi oluyor fakat siz fırınınızın pişirme ayarına nazaran de dereceyi ve mühletini ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Baharatlı Levrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı