Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Şeker Yok) Tarifi İçin Malzemeler
3 dilim 1 kilogram bal kabağı
1 çay bardağı içme suyu
1 kahve fincanı üzüm pekmezi (Yada akça ağaç şurubu, hindistan cevizi şurubu veya 2 su bardağı toz şeker )
Servis İçin;
Tahin
Pekmez
Ceviz içi
Arzu edilirse kaymak
Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Şeker Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabağımızı güzelce yıkıyoruz, kabukları ile birlikte üç dört parmak eninde kesiyoruz.
Fırın poşetinde yerleştiriyoruz .İçine suyunu ilave edip poşetin ağzını kapatıyoruz.
Fırını 200 dereceye ayarlıyoruz poşetle birlikte kabakları yumuşayana kadar en az 45 dakika pişirip kontrol ediyoruz.
Poşetlerin üzerini kesiyoruz, çatal batırıyoruz rahatlıkla girip çıkıyor ise içinde biriken suyu bir tabağa boşaltıp pekmez ile karıştırıyoruz .
Poşet içindeki kabaklara kaşıkla döküyoruz. Fırın ayarını 180 dereceye indiriyoruz 15 dakika daha üzeri açık pişirmeye devam ediyoruz.
Pişen kabaklarımızı fırından çıkarıyoruz soğuyunca servis tabağına alıp üzerine arzunuza göre tahin ,pekmez kaymak veya ceviz ile servis diyoruz afiyet olsun.
Not ;Şeker kullanarak yapmak istersek vaktimiz varsa 2 su bardağı toz şekeri kabakların üzerine akşamdan koyup poşetlerin ağzını kapatıyoruz, ya da bir iki saat bekletip ondan sonra fırına veriyoruz. Hiç su kullanmıyoruz çünkü kabak kendi suyunu şeker ile birlikte bırakacaktır. Toz şeker kullandı isek pekmez kullanmıyorum.
Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Şeker Yok) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 dilim 1 kilogram bal kabağı
1 çay bardağı içme suyu
1 kahve fincanı üzüm pekmezi (Yada akça ağaç şurubu, hindistan cevizi şurubu veya 2 su bardağı toz şeker )
Servis İçin;
Tahin
Pekmez
Ceviz içi
Arzu edilirse kaymak
Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Şeker Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabağımızı güzelce yıkıyoruz, kabukları ile birlikte üç dört parmak eninde kesiyoruz.
Fırın poşetinde yerleştiriyoruz .İçine suyunu ilave edip poşetin ağzını kapatıyoruz.
Fırını 200 dereceye ayarlıyoruz poşetle birlikte kabakları yumuşayana kadar en az 45 dakika pişirip kontrol ediyoruz.
Poşetlerin üzerini kesiyoruz, çatal batırıyoruz rahatlıkla girip çıkıyor ise içinde biriken suyu bir tabağa boşaltıp pekmez ile karıştırıyoruz .
Poşet içindeki kabaklara kaşıkla döküyoruz. Fırın ayarını 180 dereceye indiriyoruz 15 dakika daha üzeri açık pişirmeye devam ediyoruz.
Pişen kabaklarımızı fırından çıkarıyoruz soğuyunca servis tabağına alıp üzerine arzunuza göre tahin ,pekmez kaymak veya ceviz ile servis diyoruz afiyet olsun.
Not ;Şeker kullanarak yapmak istersek vaktimiz varsa 2 su bardağı toz şekeri kabakların üzerine akşamdan koyup poşetlerin ağzını kapatıyoruz, ya da bir iki saat bekletip ondan sonra fırına veriyoruz. Hiç su kullanmıyoruz çünkü kabak kendi suyunu şeker ile birlikte bırakacaktır. Toz şeker kullandı isek pekmez kullanmıyorum.
Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Şeker Yok) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı