Fırında Balık Tanımı İçin Gereçler
4 adet balık
1 adet soğan
1 adet limon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Fırında Balık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel balığımızı güzelce temizleyip kuruluyoruz.
Daha evvel ortası açık bir biçimde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alıyoruz.
Balıklarımızın içine ve dişine biraz tuz ve karabiber seriyoruz.
Soğanımızı ince halkalar biçiminde doğruyoruz, limonlarımızda birebir.
Ortasını açtığımız balığımızın içine biraz soğan 2 dilimde limon koyuyoruz.
Daha sonra yağlı kağıda balığımızı paketleyip bide folyoya paketliyoruz.
Balıklarımızın hepsini bu biçimde yapıp fırın tepsisine dizelim.
220 dereceye ayarladığımız fırınımızda denetimli bir formda 1.5 saate yakın pişirelim (Kontrol edip çevirmeyi unutmayın)
Balığınız piştikten sonra üstünü açıp biraz kızarmasını da bekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet balık
1 adet soğan
1 adet limon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Fırında Balık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel balığımızı güzelce temizleyip kuruluyoruz.
Daha evvel ortası açık bir biçimde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alıyoruz.
Balıklarımızın içine ve dişine biraz tuz ve karabiber seriyoruz.
Soğanımızı ince halkalar biçiminde doğruyoruz, limonlarımızda birebir.
Ortasını açtığımız balığımızın içine biraz soğan 2 dilimde limon koyuyoruz.
Daha sonra yağlı kağıda balığımızı paketleyip bide folyoya paketliyoruz.
Balıklarımızın hepsini bu biçimde yapıp fırın tepsisine dizelim.
220 dereceye ayarladığımız fırınımızda denetimli bir formda 1.5 saate yakın pişirelim (Kontrol edip çevirmeyi unutmayın)
Balığınız piştikten sonra üstünü açıp biraz kızarmasını da bekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı