Fırında Balık Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kişniş
1 çay kaşığı (silme)karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı kişniş(dövülmüş)
2 adet limon
4-5 diş sarımsak
3 adet rendelenmiş sarımsak
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Fırında Balık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle balıklarımızı temizleyip tuzladıktan sonra süzgeçte bekletelim.
Suyu süzülünce balıkları fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
Bir kaseye zeytinyağı, karabiber,tuz,sarımsak rendesi, bir tatlı kaşığı biber salçası ve dövülmüş kişniş ekleyip, karıştıralım.
Balıkların içine ve dışına bu karışımdan fırça ile sürelim.
Kuru soğanı,limonu,yeşil biberi, kırmızı biberi,sarımsakları ve domatesi dilimleyip ,balıkların ortalarına dizelim 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet şifa olsun.
Fırında Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kişniş
1 çay kaşığı (silme)karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı kişniş(dövülmüş)
2 adet limon
4-5 diş sarımsak
3 adet rendelenmiş sarımsak
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Fırında Balık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle balıklarımızı temizleyip tuzladıktan sonra süzgeçte bekletelim.
Suyu süzülünce balıkları fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
Bir kaseye zeytinyağı, karabiber,tuz,sarımsak rendesi, bir tatlı kaşığı biber salçası ve dövülmüş kişniş ekleyip, karıştıralım.
Balıkların içine ve dışına bu karışımdan fırça ile sürelim.
Kuru soğanı,limonu,yeşil biberi, kırmızı biberi,sarımsakları ve domatesi dilimleyip ,balıkların ortalarına dizelim 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet şifa olsun.
Fırında Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı