Fırında Balık Tanımı İçin Materyaller
2 adet balık (ben alabalık ve uskumru yaptım sizde dilediğinizi yapabilirsiniz. Bu tanım öteki balıklar için de geçerli)
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 adet büyük uzunluk dilimlenmiş patates
10 kadar küçük soğan
Defne yaprağı
Fırında Balık Tanımı Yapılışı
Balıklarımızı güzelce yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım.
Fırın tepsimize pişirme kağıdını serelim ve balıklarımızı dizelim.
Derin bir kaseye limon suyunu, baharatları, yağları ve sarımsağı alalım güzelce karıştıralım.
Akabinde bu karışımdan balıkların her yerine sürelim balıkların altına defne yaprağı yerleştirelim.
Patates ve soğanlarıda balıkların etrafına dizelim kalan karışımdan patates ve soğanlarında üzerine sürelim.
Akabinde defne yaprağı yerleştirelim.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun.
Not :: isterseniz balıkları dilimleyebilirisiniz
2 adet balık (ben alabalık ve uskumru yaptım sizde dilediğinizi yapabilirsiniz. Bu tanım öteki balıklar için de geçerli)
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 adet büyük uzunluk dilimlenmiş patates
10 kadar küçük soğan
Defne yaprağı
Fırında Balık Tanımı Yapılışı
Balıklarımızı güzelce yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım.
Fırın tepsimize pişirme kağıdını serelim ve balıklarımızı dizelim.
Derin bir kaseye limon suyunu, baharatları, yağları ve sarımsağı alalım güzelce karıştıralım.
Akabinde bu karışımdan balıkların her yerine sürelim balıkların altına defne yaprağı yerleştirelim.
Patates ve soğanlarıda balıkların etrafına dizelim kalan karışımdan patates ve soğanlarında üzerine sürelim.
Akabinde defne yaprağı yerleştirelim.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun.
Not :: isterseniz balıkları dilimleyebilirisiniz