Fırında Bazlama Ekmek (Gece Mayala Sabah Kahvaltıya Pişir)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fırında Bazlama Ekmek (Gece Mayala Sabah Kahvaltıya Pişir) Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı un (Tepeleme değil ve elenmiş)
2 su bardağı su (Ilık olsun)
1 paket instant maya (Dilerseniz yarım paket yaş maya da olur)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz (Tepeleme değil)
Tepsiye alırken hamur ele yapışmasın diye 2 kaşık kadar sıvı yağ

Fırında Bazlama Ekmek (Gece Mayala Sabah Kahvaltıya Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu eleyip, ortasını azıcık açalım ve ılık su, maya ve şekeri ekleyip azıcık elimizle ezelim. Sonra tuzu da ekleyip ele yapışan bir hamur yoğuralım. Ele yapışınca sıkıntı oluyor diye un eklemeyin kıvamı bu. Üzerini kapatıp mayalanması için kenara alalım.
Hamur yaklaşık iki katı kadar kabarır. Elimizi yağlayıp hamuru çok hırpalamadan alttan üste çeke çeke havasını alalım. Tepsiye yağlı kağıt koyup hamuru ince formda yayalım çok aşırı ince de olmasın. Siz eminim çok daha hoş hal vereceksiniz.
Üzerine ben susam ve çörekotu serptim. İsteyen içine keten tohumu, ceviz, kuru domates vs. Koyabilir. 220 dereceye ısıttığımız fırına içine bir kapta su ile birlikte koyalım.
Beş dakika sonra ısıyı 200 e çekip alt üst eşit pişirelim. Bazlama formunda olduğu için hemen pişer. Denetim etmeyi unutmayalım. Sıcacık, yumuşacık ekmeğimiz hazır. Afiyet olsun).
Fırında Bazlama Ekmek (Gece Mayala Sabah Kahvaltıya Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt