Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
1 adet karnabahar
Kıyma
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
1 büyük yeşil biber
2 tane domates (Rende yada küp küp küçük olacak)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Baharatlar (Ben kekik karabiber kırmızı toz biber çok az kimyon kullandım)
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı oda ısısında süt
Tuz
Karabiber
En üstü için;
Rendelenmiş kaşar
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharlarımızı çiçeklerine ayırdıktan sonra güzelce yıkayalım ve tenceremize koyup haşlayalım. Haşladıktan sonra üzerine biraz tuz biraz karabiber ekleyelim ve iyice ezici yardımıyla ezelim.
Bir tavaya sıvı yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine kıymamızı koyup kavuralım.
Daha sonra biber ve sarımsakları ekleyip biberler biraz yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim. En son olarak salçayı, domatesleri ve baharatları atıp güzelce kavuralım üzerine 1 su bardağı kadar su koyup biraz çektirelim.
Ezdiğimiz karnabaharlarımızı borcamımıza güzelce yayalım. Üstüne kıyma harcımızı dökelim. Yaptığımız beşamel sosumuzu her yerine gelecek şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımıza atalım 30-35 dakika kıymamız pişene kadar kontrollü bir şekilde fırınlayalım. En son fırından çıkarttığımız yemeğimizin üzerine kaşarımızı yayalım ve üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet karnabahar
Kıyma
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
1 büyük yeşil biber
2 tane domates (Rende yada küp küp küçük olacak)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Baharatlar (Ben kekik karabiber kırmızı toz biber çok az kimyon kullandım)
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı oda ısısında süt
Tuz
Karabiber
En üstü için;
Rendelenmiş kaşar
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharlarımızı çiçeklerine ayırdıktan sonra güzelce yıkayalım ve tenceremize koyup haşlayalım. Haşladıktan sonra üzerine biraz tuz biraz karabiber ekleyelim ve iyice ezici yardımıyla ezelim.
Bir tavaya sıvı yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine kıymamızı koyup kavuralım.
Daha sonra biber ve sarımsakları ekleyip biberler biraz yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim. En son olarak salçayı, domatesleri ve baharatları atıp güzelce kavuralım üzerine 1 su bardağı kadar su koyup biraz çektirelim.
Ezdiğimiz karnabaharlarımızı borcamımıza güzelce yayalım. Üstüne kıyma harcımızı dökelim. Yaptığımız beşamel sosumuzu her yerine gelecek şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımıza atalım 30-35 dakika kıymamız pişene kadar kontrollü bir şekilde fırınlayalım. En son fırından çıkarttığımız yemeğimizin üzerine kaşarımızı yayalım ve üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı