Fırında Beşamel Soslu, Kıymalı Kabak (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
5 adet kabak
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet kapya biber
Yarım su bardağı zeytinyağı
Bir ölçü tuz
Bir ölçü karabiber
Bir ölçü kırmızı toz biber
Bir ölçü kimyon
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolusu un
1 litre süt
Tuz
Karabiber
Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Fırında Beşamel Soslu, Kıymalı Kabak (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tavada soğanımızı ve kapya biberlerimizi zeytinyağında hafif kavuruyoruz.
İçine kıymayı atarak kavurmaya devam ediyoruz.
Kıyma da kavrulurken bir taraftan küp halinde doğradığımız kabukları soyulmuş domatesleri de karıştırıyoruz.
Domatesler bir taraftan yumuşayıp suyunu salarken istediğimiz halde doğradığımız kabakları da ek ediyoruz ve tavanın kapağını kapatıyoruz.
Kabaklar yumuşamaya başlayınca tuzu ve baharatlarımızı ek ederek 2-3 dk sonrasında ocağı kapatıyoruz.
Başka yandan beşamel sosumuzu yapmak için tereyağını bir tencereye alarak içine unumuzu ek edip kısık ateşte kavuruyoruz.
Kavrulan unun üzerine sütümüzü yavaş yavaş ek ederek daima karıştırıyoruz.
Top olmamasına dikkat ederek sosumuzu pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayan sosun içine karabiber ve tuzu da atıp kapatıyoruz.
En son olarak hazırladığımız kıymalı karışımı bir borcama dağıtıyoruz.
Üzerine beşamel sosumuzu yayıyoruz.
İsteğe bağlı olarak kaşar peyniri rendeleyip üzerine dağıtabiliriz.
Fırında 180 derecede yaklaşık 45 dk pişirerek kızartıyoruz.
Börek tadında süper lezzetteki kıymalı beşamel soslu kabağı kabak sevmeyenlerin bile severek yiyeceğini varsayım ediyorum. Afiyet olsun.
Fırında Beşamel Soslu, Kıymalı Kabak (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet kabak
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet kapya biber
Yarım su bardağı zeytinyağı
Bir ölçü tuz
Bir ölçü karabiber
Bir ölçü kırmızı toz biber
Bir ölçü kimyon
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolusu un
1 litre süt
Tuz
Karabiber
Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Fırında Beşamel Soslu, Kıymalı Kabak (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tavada soğanımızı ve kapya biberlerimizi zeytinyağında hafif kavuruyoruz.
İçine kıymayı atarak kavurmaya devam ediyoruz.
Kıyma da kavrulurken bir taraftan küp halinde doğradığımız kabukları soyulmuş domatesleri de karıştırıyoruz.
Domatesler bir taraftan yumuşayıp suyunu salarken istediğimiz halde doğradığımız kabakları da ek ediyoruz ve tavanın kapağını kapatıyoruz.
Kabaklar yumuşamaya başlayınca tuzu ve baharatlarımızı ek ederek 2-3 dk sonrasında ocağı kapatıyoruz.
Başka yandan beşamel sosumuzu yapmak için tereyağını bir tencereye alarak içine unumuzu ek edip kısık ateşte kavuruyoruz.
Kavrulan unun üzerine sütümüzü yavaş yavaş ek ederek daima karıştırıyoruz.
Top olmamasına dikkat ederek sosumuzu pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayan sosun içine karabiber ve tuzu da atıp kapatıyoruz.
En son olarak hazırladığımız kıymalı karışımı bir borcama dağıtıyoruz.
Üzerine beşamel sosumuzu yayıyoruz.
İsteğe bağlı olarak kaşar peyniri rendeleyip üzerine dağıtabiliriz.
Fırında 180 derecede yaklaşık 45 dk pişirerek kızartıyoruz.
Börek tadında süper lezzetteki kıymalı beşamel soslu kabağı kabak sevmeyenlerin bile severek yiyeceğini varsayım ediyorum. Afiyet olsun.
Fırında Beşamel Soslu, Kıymalı Kabak (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı