Fırında Beşamel Soslu, Kıymalı Kabak (Muhteşem Bir Lezzet)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Beşamel Soslu, Kıymalı Kabak (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
5 adet kabak
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet kapya biber
Yarım su bardağı zeytinyağı
Bir ölçü tuz
Bir ölçü karabiber
Bir ölçü kırmızı toz biber
Bir ölçü kimyon
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolusu un
1 litre süt
Tuz
Karabiber
Kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Fırında Beşamel Soslu, Kıymalı Kabak (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tavada soğanımızı ve kapya biberlerimizi zeytinyağında hafif kavuruyoruz.
İçine kıymayı atarak kavurmaya devam ediyoruz.
Kıyma da kavrulurken bir taraftan küp halinde doğradığımız kabukları soyulmuş domatesleri de karıştırıyoruz.
Domatesler bir taraftan yumuşayıp suyunu salarken istediğimiz halde doğradığımız kabakları da ek ediyoruz ve tavanın kapağını kapatıyoruz.
Kabaklar yumuşamaya başlayınca tuzu ve baharatlarımızı ek ederek 2-3 dk sonrasında ocağı kapatıyoruz.
Başka yandan beşamel sosumuzu yapmak için tereyağını bir tencereye alarak içine unumuzu ek edip kısık ateşte kavuruyoruz.
Kavrulan unun üzerine sütümüzü yavaş yavaş ek ederek daima karıştırıyoruz.
Top olmamasına dikkat ederek sosumuzu pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayan sosun içine karabiber ve tuzu da atıp kapatıyoruz.
En son olarak hazırladığımız kıymalı karışımı bir borcama dağıtıyoruz.
Üzerine beşamel sosumuzu yayıyoruz.
İsteğe bağlı olarak kaşar peyniri rendeleyip üzerine dağıtabiliriz.
Fırında 180 derecede yaklaşık 45 dk pişirerek kızartıyoruz.
Börek tadında süper lezzetteki kıymalı beşamel soslu kabağı kabak sevmeyenlerin bile severek yiyeceğini varsayım ediyorum. Afiyet olsun.
Fırında Beşamel Soslu, Kıymalı Kabak (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket makarna(küçük makarna daha iyi olur bu uzun olan rahat yenmiyor) 1 adet yeşil biber 1 adet soğan 2 adet domates Tuz Karabiber Yaprak biber 2 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Beşamel sosu; 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler 1 adet orta uzunluk karnabahar Kıymalı harç için; 400 gram kıyma 1 adet soğan 1 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı sıcak su Beşamel sos için; 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Beşamel Soslu Kıymalı Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller 3 adet büyük uzunluk kabak 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, karabiber 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su İç harcı için 300 gram kıyma 1 soğan (Minik küp doğranmış) 1 domates rende 1 tatlı kaşığı biber salçası 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tavuklu Kabak Graten (Beşamel Soslu) Tanımı İçin Gereçler 700 gram tavuk göğsü 1 büyük kuru soğan 5 adat küçük kabak Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber, pulbiber Beşamel sos için ; 1.5 su bardağı süt 1.5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ Tuz, karabiber Tavuklu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk karnabahar Kıymalı sos için; 200-300 gram kıyma 2 adet orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 1 büyük kapya biber 1 büyük uzunluk domates 1 yemek kaşığı salça (Dolu dolu) 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt