Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket makarna(ince uzun yada lüle olursa daha iyi olur)
Kıymalı harcı için;
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates rendesi
300 gram kıyma
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
Kaşar rendesi/mozzarella peyniri
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle makarnayı haşlamaya alıyoruz.
Makarna başlanırken, öncelikle kıymalı harcı yapıyoruz. Tavamıza sıvı yağı ekliyoruz. Küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları ardından kıymayı ekliyoruz.
Kıymanın rengi dönene kadar kavuruyoruz. Salça ve domates sosunu da ekledikten sonra suyu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Sos tenceresine tereyağı ekliyoruz. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütünü ilave edip kıvam alıncaya kısık ateşte pişiriyoruz. Tuzunu da ekleyip, altını kapatıyoruz.
Haşlanan makarnayı bir kabın içerisinde beşamel sosla buluşturuyoruz. Fırın kabımızın altını yağlıyoruz. Makarnanın yarısını ekleyip yayıyoruz.
Kıymalı harcı üzerine döküp eşit şekilde dağıtıyoruz. Kalan makarnayı da üzerine ekleyip yayıyoruz. En son üzerine kaşar rendesi/mozzarella serpip fırına veriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 25 dakika kadar pişiriyoruz (Süre fırından fırına değişebilir, kaşarlar yanmamalı)
Dilimledikten sonra servis tabağına alıyoruz. Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket makarna(ince uzun yada lüle olursa daha iyi olur)
Kıymalı harcı için;
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates rendesi
300 gram kıyma
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
Kaşar rendesi/mozzarella peyniri
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle makarnayı haşlamaya alıyoruz.
Makarna başlanırken, öncelikle kıymalı harcı yapıyoruz. Tavamıza sıvı yağı ekliyoruz. Küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları ardından kıymayı ekliyoruz.
Kıymanın rengi dönene kadar kavuruyoruz. Salça ve domates sosunu da ekledikten sonra suyu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Sos tenceresine tereyağı ekliyoruz. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütünü ilave edip kıvam alıncaya kısık ateşte pişiriyoruz. Tuzunu da ekleyip, altını kapatıyoruz.
Haşlanan makarnayı bir kabın içerisinde beşamel sosla buluşturuyoruz. Fırın kabımızın altını yağlıyoruz. Makarnanın yarısını ekleyip yayıyoruz.
Kıymalı harcı üzerine döküp eşit şekilde dağıtıyoruz. Kalan makarnayı da üzerine ekleyip yayıyoruz. En son üzerine kaşar rendesi/mozzarella serpip fırına veriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 25 dakika kadar pişiriyoruz (Süre fırından fırına değişebilir, kaşarlar yanmamalı)
Dilimledikten sonra servis tabağına alıyoruz. Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı