Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı İçin Gereçler
1 paket makarna
Beşamel sos için;
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
Yarım yemek kaşığı silme tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı
Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
Öncelikle makarna tuzlu suda haşlanır.
Makarna haşlanırken beşamel sos hazırlanmaya başlanır.
Beşamel sos için; tüm materyaller küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişirilir.
Piştikten sonra biraz bekletilir.
Daha sonra makarna süzülür.
Akabinde makarna ile beşamel sos karıştırılır ve borcama yerleştirilir.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük kesimler halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz.
Sonunda ortalarına da bir kaç kesim koyuyoruz.
Akabinde 180 derece ısıtılmış fırına koyulur ve yarım saat kadar pişirilir.
Fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletilir. Beklettikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun.
1 paket makarna
Beşamel sos için;
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
Yarım yemek kaşığı silme tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı
Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
Öncelikle makarna tuzlu suda haşlanır.
Makarna haşlanırken beşamel sos hazırlanmaya başlanır.
Beşamel sos için; tüm materyaller küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişirilir.
Piştikten sonra biraz bekletilir.
Daha sonra makarna süzülür.
Akabinde makarna ile beşamel sos karıştırılır ve borcama yerleştirilir.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük kesimler halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz.
Sonunda ortalarına da bir kaç kesim koyuyoruz.
Akabinde 180 derece ısıtılmış fırına koyulur ve yarım saat kadar pişirilir.
Fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletilir. Beklettikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun.