Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı İçin Gereçler
1 paket fırın makarna
Beşamel sos:
2 ,5 su bardağı süt
2 ,5 yemek kaşığı un
2 buçuk yemek kaşığı tereyağı
Biraz sıvı yağ
Tuz
Karabiber
İçi ve üstüne;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
Makarna bol su ile haşlanır.
Kaynarken içine tuz ve sıvı yağ eklenir.
Beşamel sos hazırlanışı:.
Bir tencerede un yağ ile kavrulur.
Unun kokusu çıkınca süt azar azar eklenir ve çırpıcı ile daima karıştırılır.
Kaynatılır.
Kıvamı yoğunlaşınca tuz ve karabiber eklenir. Ocağın altı kapatılır.
Beşamel sosun içine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.
Haşlanmış makarna ile sos karıştırılır.
Karışım borcama dökülür.
Üstüne kalan kaşar peyniri serpilir.
Evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Sıcakken dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.
1 paket fırın makarna
Beşamel sos:
2 ,5 su bardağı süt
2 ,5 yemek kaşığı un
2 buçuk yemek kaşığı tereyağı
Biraz sıvı yağ
Tuz
Karabiber
İçi ve üstüne;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
Makarna bol su ile haşlanır.
Kaynarken içine tuz ve sıvı yağ eklenir.
Beşamel sos hazırlanışı:.
Bir tencerede un yağ ile kavrulur.
Unun kokusu çıkınca süt azar azar eklenir ve çırpıcı ile daima karıştırılır.
Kaynatılır.
Kıvamı yoğunlaşınca tuz ve karabiber eklenir. Ocağın altı kapatılır.
Beşamel sosun içine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.
Haşlanmış makarna ile sos karıştırılır.
Karışım borcama dökülür.
Üstüne kalan kaşar peyniri serpilir.
Evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Sıcakken dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.