Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Makarna

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
1 paket erişte makarna
Mantar sote için;
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım kilo mantar
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı Sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk yada et yanında servis edebileceğiniz doyurucu, harika bir fırında mantarlı beşamel soslu makarna tarifi.
Öncelikle makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, süzelim.
Mantarları temizleyip, ince doğrayalım. Az yağda soteleyelim.
Beşamel sos için; tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp unu kokusu çıkana kadar kavuralım.
Soğuk sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim. Tuz ve karabiberini katıp, üzeri göz göz olunca ocağı kapatalım.
Fırın kabını yağlayıp makarnayı beşamel sosu ve sotelenmiş mantarı ekleyip karıştıralım.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kaşarlar eriyip, üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt