Son konular

Fırında Beşamel Soslu Patates

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler
5 adet patates
Tuz
Beşamel sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı yağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Maydanoz

Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak patatesleri küpler şeklinde doğruyoruz.
Tencereye alalım.
Üzerine tuz serperek ve patateslerin üzerine geçecek kadar su koyalım.
Biraz diri kalacak şekilde patatesleri haşlayın.
Ara sıra kontrol edelim çatalla.
Patatesler haşlandıktan sonra suyunu süzün ve yağladığımız fırın kabına boşaltalım. Ben borcam kullandım sizde kullanın güzel oluyor.
Aralarında boş kalmayacak şeklinde düzeltelim.
Beşamel sosu için tencereye tereyağı, sıvı yağ koyarak eritelim.
Tereyağ eridikten sonra unu ekleyelim unun kokusu çıkana kadar bir kaç dk kavurun.
Un kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyin tel çırpıcı ile sürekli karıştırın.
Koyulaşana kadar son olarak yeteri kadar tuz ben 1 çay kaşığı attım ve karabiber tekrardan karıştırın ve ocaktan alalım.
Hazırladığımız beşamel sosu patatesin üzerine gezdirelim.
Kaşar peyniri rendelenmiş ekleyerek tekrar fırına vererek 180 derecede pişirin. Afiyet olsun
Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt