Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo ıspanak
3 orta uzunluk patates
1 kuru soğan
Tuz
1 kase kaşar peyniri
Beşamel sosu için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı küp küp doğrayıp, yağda kavuruyoruz.
Ardından patatesleri rendeleyip ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra ıspanakları ve tuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Pişerken beşamel sosunu yapıyoruz.
Süt ve unu hafif kaynayana ve kıvam alana kadar pişirip karabiberi ekliyoruz.
Pişen ıspanağı fırın tepsisine yayıyoruz üzerine beşamel sosu ve rendelenmiş kaşarı sürüyoruz.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo ıspanak
3 orta uzunluk patates
1 kuru soğan
Tuz
1 kase kaşar peyniri
Beşamel sosu için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı küp küp doğrayıp, yağda kavuruyoruz.
Ardından patatesleri rendeleyip ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra ıspanakları ve tuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Pişerken beşamel sosunu yapıyoruz.
Süt ve unu hafif kaynayana ve kıvam alana kadar pişirip karabiberi ekliyoruz.
Pişen ıspanağı fırın tepsisine yayıyoruz üzerine beşamel sosu ve rendelenmiş kaşarı sürüyoruz.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı