Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
500 gram tavuk pirzola
1 paket mantar
2 büyük boy patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber,pul biber,kimyon
Beşamel sos
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Üzeri için
Kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklar sotelik doğranıp yağda biraz sotelenir,suyunu salınca soğan eklenip 2 dk kavurulur.
Sonra mantar ve patates eklenir.
Tuz ve baharatlarda eklenip suyunu çekene kadar pişirilir. Büyük borcama alınır.
Beşamel sos için tereyağı eritilir. Un eklenip kısık ateşte kavrulur. Süt azar azar eklenerek sürekli çırpılır. Kıvamı koyulaşınca karabiber eklenir.
Yemeğin üzerine dökülür.
Rendelenmiş kaşar serpilip 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun .
Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt