Fırında Beşamel Soslu Tavuk

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

️Tavuk harcı için;
600 gram tavuk göğsü
1 adet soğan
4-5 yemek kaşığı sıvı yağı
1 adet kapya biber
3-4 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı bezelye
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
️Tabanı için;
4 büyük uzunluk patates
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
3-4 yemek kaşığı sıvı yağı
️Beşamel sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
️Üzeri için;
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yuvarlak dilimlediğimiz patatesleri fırın tepsisine alıp, üzerine baharatları ve sıvı yağı ekleyip, harmanlayalım ve tabanına dizelim.
200 derece fırında 10 -15 dakika kadar pişirelim.
Tavaya yağı ve soğanları alıp, kavuralım.
Daha sonra küp küp doğranmış tavukları da ek edip kavurmaya devam edelim.
Tavuk piştikten sonra kapya biber ve yeşil biberleri ek edelim.
Onlarda biraz kavrulduktan sonra salçayı, baharatları ve bezelyeyide ekleyip bir iki dakika daha pişirip ocaktan alalım.
Beşamel sosu hazırlayalım. Bir tencereye tereyağı alıp eritelim, sonra unu ek edip kavuralım.
Yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırarak sütü ekleyelim.
Tuz ve karabiberi de ekleyip kaynayana kadar karıştıralım (Ben muskatta rendeliyorum) kenara alalım.
Fırında pişirdiğimiz patateslerin üzerine tavuk harcını yayalım.
Üzerine beşamel sosu gezdirelim.
Her yerini kaplayacak halde üzerine peynir serpiştirelim.
200 derece fırında peynirler kızarana kadar pişirelim. Deneyen herkese afiyet olsun
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt