Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Gereçler
800 gram tavuk butu
7-8 adet mantar
1 kırmızı 1 yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz karabiber köri
Sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz karabiber
Üzerine kaşar peynir
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
Biberler doğranıp az sıvı yağda kavrulur.
Kavrulan biberlerin üzerine tavuk ve salça konularak suyunu salması beklenir.
Suyunu salınca küp küp doğradığımız mantarlar ve baharatlar eklenir.
Mantarda kendi suyunu salacaktır daha sonra suyunu çekmesini bekleriz.
Suyu çekince altı kapanır ve bir borcama alınır.
Daha sonra bir tencereye yağ alınır yağ eriyince un üzerine konur ve kavrulur.
Kavrulan una süt ve baharatlar konularak pişmesi beklenir.
Sos hazır olunca yemeğin üzerine dökülür üzeri kaşar peynirle kaplanır ve 200 derecede üstü kızarana dek pişer
800 gram tavuk butu
7-8 adet mantar
1 kırmızı 1 yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz karabiber köri
Sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz karabiber
Üzerine kaşar peynir
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
Biberler doğranıp az sıvı yağda kavrulur.
Kavrulan biberlerin üzerine tavuk ve salça konularak suyunu salması beklenir.
Suyunu salınca küp küp doğradığımız mantarlar ve baharatlar eklenir.
Mantarda kendi suyunu salacaktır daha sonra suyunu çekmesini bekleriz.
Suyu çekince altı kapanır ve bir borcama alınır.
Daha sonra bir tencereye yağ alınır yağ eriyince un üzerine konur ve kavrulur.
Kavrulan una süt ve baharatlar konularak pişmesi beklenir.
Sos hazır olunca yemeğin üzerine dökülür üzeri kaşar peynirle kaplanır ve 200 derecede üstü kızarana dek pişer