Fırında Beşamel Soslu Taze Kabak

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Beşamel Soslu Taze Kabak Tarifi İcin Malzemeler

*5 adet buyuk boy kabak
*450 gram kıyma
*1 adet buyuk boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı biber ya da domates salcası
*1 adet kucuk boy havuc
*1 cay kaşığı tuz
*1 cay kaşığı karabiber
*1 su bardağı kaşar peyniri
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ

Beşamel sos icin:


*1 litre sut
*7 yemek kaşığı un
*(70gr) 70 gram tereyağ
*1 tutam karabiber
*1 cay kaşığı tuz

Fırında Beşamel Soslu Taze Kabak Tarifi Yapılışı
1
*Kabakları yıkadıktan sonra boyuna ince uzun dilimler halinde kesin
*Kaynamakta olan tuzlu suya atın ve 3 dakika kadar pişirin Kaynar sudan cıkarıp soğuk suya atın
*Birkac dakika kadar sonra suyunu suzdurmek icin bir suzgece alın
*Soğanları yemeklik doğrayın, havucları mumkun olduğunca minik kupler halinde doğrayın, sarımsakları ezin, domatesleri kup kup doğrayın
*Sıvı yağı tavaya alın, kızınca yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin 23 dakika soteledikten sonra tereyağını ekleyin
*Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsak ve havucları da ekleyin
*Birkac dakika sonra domatesleri de ekleyip biraz yumuşamalarını bekleyin ve kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın
*Kıyma, kavrulmuş gibi gozukmeye başlayınca salcayı da ekleyip kokusu cıkana kadar kavurmaya devam edin
*Uzerine 34 su bardağı sıcak su ekleyin, baharatlarını da koyup kısık ateşte tıkırdamaya bırakın
*Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın Tereyağı eritin, unu eleyerek ekleyin
*Unun kokusu cıkınca sutu eklemeye başlayın ama eklerken bir yandan da cırpmayı ihmal etmeyin
*Kaynamaya başlayan sute tuz ve baharatlarını da ekleyip 10 dakika kadar tıkırdamaya bırakın
*Fırınınızı 200 derecede ısıtın
*Bir fırın kabının dibine once bir miktar beşamel sos surun Sonra kabak dilimlerini aynı lazanya yaprağı doşermiş gibi tek sıra doşeyin
*Uzerine kıyma sos gezdirin, onun da uzerine beşamel sos ve tekrar kabak dilimleri
*4 sıra kabağı dizdikten sonra sadece beşamel sos gezdirin ve rendelenmiş kaşar peynirinden serpin
*Onceden ısınmış fırında uzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin

Servis Onerisi
Dilerseniz fırına atmadan once ince ve yuvarlak dilimlenmiş kabaklarla susleyebilirsiniz
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Beşamel Soslu, Kıymalı Kabak (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 5 adet kabak 300 gram kıyma 1 adet soğan 1 adet kapya biber Yarım su bardağı zeytinyağı Bir ölçü tuz Bir ölçü karabiber Bir ölçü kırmızı toz biber Bir ölçü kimyon Beşamel sos için; 1 yemek kaşığı tereyağı 2 çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler 1 adet karnabahar Kıyma 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet orta boy soğan 1 büyük yeşil biber 2 tane domates (Rende yada küp küp küçük olacak) 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz Baharatlar (Ben kekik karabiber kırmızı toz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tavuk (Göğüs eti) 1 adet kapya biber 1 adet yeşil biber 1 orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik Kaşar peyniri (Rendelenmiş) Alta sermek için; 3-4 adet patates Sıvı yağ Kekik Karabiber Tuz Beşamel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Beşamel Soslu Türlü Yemeği Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk kabak 1 adet orta uzunluk patates 1 adet orta uzunluk patlıcan 1 adet orta uzunluk havuç 3 adet orta uzunluk domates 3 diş sarımsak 1 adet orta uzunluk soğan 1 adet kırmızı kapya biber 1 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı salça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi İcin Malzemeler *56 adet buyuk boy patates *2 yemek kaşığı sıvı yağ *Tuz Uzerine *Rendelenmiş kaşar KIYMALI HARC *2 yemek kaşığı sıvı yağ *500 gr kıyma *2 orta boy kuru soğan *12 (yarım) yemek kaşığı salca *1 diş sarımsak *Karabiber *Pulbiber *Kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt