Son konular

Fırında Beşemel Soslu Et Yemeği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Beşemel Soslu Et Yemeği Tanımı İçin Materyaller
️3 tane patlıcan
️2 tane patates
İç harç için;
️200-300 gr kadar evvelden pişmiş dana kuşbaşı (Düdüklüde pişirdim)
️1 tane kapya biber
️1 tane yeşil biber
️1 büyük uzunluk soğan
️3 diş sarımsak
️1 yemek kaşığı domates 1yemek kaşığı biber salçası
️2 tane domates rendesi
️1 su bardağı sıcak su
️Karabiber
Toz biber
Pul biber
Beşamel sos için;
️Yarım çay bardağı sıvı yağ
️1,5yemek kaşığı un
️1 su bardağı süt
️1 su bardağı su
️Muskat
Karabiber tuz
Üzeri için;
Kaşar rendesi

Fırında Beşemel Soslu Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanı alacalı soyup, tuzlu suda bekleyip süzün, 2 parmak kalınlığında halkalar olarak kesin.
Patateside soyup, halka formunda çok kalın olmadan kesin.
Yağlı tavada çok az kızartıp kenara alın.
İç harç için; soğanı yemeklik doğrayın.
Çok az yağ olan tavaya alın kavurun, üzerine doğradıydınız kapya biber, yeşil biber ve sarımsağı ekleyin.
Kavrulan biberlerin üzerine 2domates rendesi ve salçaları ekleyin.
Daha evvelden pişmiş etleride ek edin bir cins karıştırın ve sıcak su ekleyip 2 dakika kaynatın.
Beşamel sos için; yağı ekleyip unu ek edin, kokusu çıkana kadar 2dk kavurun.
Üzerine su ve sütü muskat rendesi ve karabiber ekleyin.
Kıvam alınca ocaktan alın. Tepsinin en altına patlıcanları dizin. Üzerine etli iç harcı ek edin.
Üzerine patatesleri dizin.
Beşamel sosu her yerine gelecek biçimde dökün, üzerine kaşar rendesi ek edin.
Evvelce ısıtılmış 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırında Beşemel Soslu Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşemel Soslu Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler 400 gram tavuk göğsü 1 tane kırmızı dolma biber veya kapya biber 2 tane orta boy patates 1 küçük kase haşlanmış bezelye 1 yemek kaşığından biraz az salça 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı ılık su Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Beşemel Soslu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 500 gram dana kuşbaşı 1 adet patates 1 adet kuru soğan ve ya 6 adet arpacık soğan 1 adet havuç 1 adet kapya biberi 2 diş sarımsak 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye Karabiber Kekik Tuz Besemal sosu için; 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Karnabahar Ve Brokoli Kıymalı Ve Beşemel Soslu Tarifi İçin Malzemeler Yarım karnabahar Yarım brokoli 1 adet soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ 150 gram dana kıyma 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Siz dilediğiniz baharatı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Beşamel Soslu Patates Ve Patlıcan Musakka Tanımı İçin Gereçler 4 büyük patlıcan 4 orta uzunluk patates Kızartmak için sıvı yağ İç harcı için 250 gram kadar kıyma 1 büyük soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet domates 4 tane yeşil biber 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Krepli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler Krep için; 2 tane yumurta 2 su bardağı süt 2 su bardağı un 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1.5 çay kaşığı tuz İçi için; 350 gram tavuk göğsü 4/5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tane soğan 1 tane patates (orta boy) 1 adet kapya kırmızı biber 2 adet yeşil biber 1 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt