Fırında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo dolmalık biber
2 adet domates
2 adet soğan
Sarımsak
2,5 – 3 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
Karabiber
Toz biber
Sumak
Kimyon
Nane
Tuz
Sıvı yağ
Zeytin yağı
Fırında Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dolma içini hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırın. (domatesler soyulmuş ve minik doğranmış olacak ,ben küçük kavanoz kışlık domates kullandım).
Bir yandan da biberlerin ağzını sivri uçlu bıçak yardımıyla kesin ve çekirdeklerini temizleyin. (dilerseniz biberden kestiğiniz kısmı daha sonra kapak yapabilirsiniz).
Biberlerinizi doldururken fırını açın önden ısınsın.
Çok doldurmayın pirinçlere kabarma payı bırakın, aksi takdirde sıkışan kısımlar kıtırlı kalıp pişmeyecektir.
Biberlerin ağız kısmına domatesten ince halkalar kesip kapak yapın.
Doldurduğunuz biberleri borcam veya fırın tepsisine yerleştirin.
Borcama 1 -2 parmak kaynar su ekleyin biberlerin üzerine tuz serpin ve son olarak üzerine zeytin yağı gezdirin.
Yağlı kağıt ıslatıp borcamı örtün veee fırına .
180 derecede ağır ağır pişsin. Son dakikalarda yağlı kağıdı alın üzeri kızarsın. Afiyetler olsun .
Not: içerisine hem zeytin yağı hem de sıvı yağ koyabilirsiniz.
Yanına sarımsaklı bir cacıkla nefis olacaktır….
Fırında Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo dolmalık biber
2 adet domates
2 adet soğan
Sarımsak
2,5 – 3 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
Karabiber
Toz biber
Sumak
Kimyon
Nane
Tuz
Sıvı yağ
Zeytin yağı
Fırında Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dolma içini hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırın. (domatesler soyulmuş ve minik doğranmış olacak ,ben küçük kavanoz kışlık domates kullandım).
Bir yandan da biberlerin ağzını sivri uçlu bıçak yardımıyla kesin ve çekirdeklerini temizleyin. (dilerseniz biberden kestiğiniz kısmı daha sonra kapak yapabilirsiniz).
Biberlerinizi doldururken fırını açın önden ısınsın.
Çok doldurmayın pirinçlere kabarma payı bırakın, aksi takdirde sıkışan kısımlar kıtırlı kalıp pişmeyecektir.
Biberlerin ağız kısmına domatesten ince halkalar kesip kapak yapın.
Doldurduğunuz biberleri borcam veya fırın tepsisine yerleştirin.
Borcama 1 -2 parmak kaynar su ekleyin biberlerin üzerine tuz serpin ve son olarak üzerine zeytin yağı gezdirin.
Yağlı kağıt ıslatıp borcamı örtün veee fırına .
180 derecede ağır ağır pişsin. Son dakikalarda yağlı kağıdı alın üzeri kızarsın. Afiyetler olsun .
Not: içerisine hem zeytin yağı hem de sıvı yağ koyabilirsiniz.
Yanına sarımsaklı bir cacıkla nefis olacaktır….
Fırında Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı