Son konular

Fırında Bütün Tavuk

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 bütün tavuk
Sosu için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça (Tam doldurmadan)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz

Fırında Bütün Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuğun üzerinde tüyleri varsa ise ilk önce onları yakalım.
Sonra tavuğu yıkayalım. Tavuğun bacaklarını ip ile bağlayalım. Kanatlarını kürdan ile sabitleyelim.
Tavuğun üzerini havlu kağıt ile kurulayalım.
Sos için malzemeleri karıştırma kabına koyalım ve karıştıralım.
Tavuğun üzerine sosu elimizle veya fırça ile sürelim.
Fırın torbasına tavuğu yerleştirelim.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tavuğun üzeri pişince fırın torbasından çıkarıp torbanın içindeki tavuk suyunu başka bi yere boşaltalım
Tavuğun altının da kızarması için 5 -10 dakika fırının alt ayarı açıp tavuğun altını da kızartalım. Benim tavuğun ortalama 50 -55 dk da pişti. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin. Afiyet.
Fırında Bütün Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 1 adet bütün tavuk 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber 1 kaşık un Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Fırın Torbasında Nar Üzere Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk bütün tavuk Sosu İçin 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz Fırın Torbasında Nar Üzere Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Fırında Soslu Bütün Tavuk Nasıl Yapılır (Yılbaşı Tavuğu Ve İç Pilav Tarifi) İçin Malzemeler Fırında kızarmış tavuk için: Kullanılan su bardağı 200ml 1 adet bütün tavuk (1.600gr) 1 adet fırın poşeti (büyük boy) Tavuk sosu için: 1 yemek kaşığı yoğurt 1 diş sarımsak ( büyük boy) 3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırında Bütün Tavuk (Anne Yöntemi Pisirme) Tanımı İçin Materyaller 1 adet bütün tavuk Sosu için 2 yemek kaşığı yoğurt Karabiber Tuz Kızartmak için 2 yemek kaşığı tereyağı Pilav gereçleri 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı yenibahar Az karabiber Yarım çay bardağı kuş üzümü 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kavanozla Pişen Şahane Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller 1 bütün tavuk 50 gram yumuşak tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 3 diş sarımsak Kavanoz harcı için 2 tane patates 1 tane kuru soğan 2 diş sarımsak Karabiber, tuz 1 yemek kaşığı domates salçası 200 ml...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt