Son konular

Fırında Çıtır Çıtır Paçanga Böreği

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fırında Çıtır Çıtır Paçanga Böreği Tanımı İçin Gereçler
4-5 adet hazır yufka
360 gram pastırma
150 gram sucuk
400 gram kaşar peyniri
3 adet kapya biber
3 adet çarliston biber
3 adet domates
2 çorba kaşığı sıvı yağı
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı süt
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
Galeta unu

Fırında Çıtır Çıtır Paçanga Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle biberleri minik minik doğrayın ve sıvı yağı döktüğünüz tavada 2-3 dk. Soteleyin.
Geniş bir kaba doğradığınız pastırma ve sucukları, kabuklarını soyup minik minik doğradığınız domatesleri, rendelediğiniz kaşarı ve sotelediğiniz biberleri alın.
Her bir yufkayı dört eşit modüle bölün. .
Sos için öteki bir kapta 1 çay bardağı sıvı yağı ve 1 çay bardağı sütü karıştırın ve her bir üçgen kesime fırça yardımıyla bu sostan sürün.
Üçgen modüllerin geniş tarafına pastırmalı harçtan koyun ve evvel üst geniş kenardan, sonra yanlardan kapatarak, sigara böreğine nazaran daha geniş olarak yufkanın ucuna kadar sarın.
Üst harcı için 2 yumurta sarısı ve 1 çay bardağı sütü karıştırın.
Sardığınız böreklerin bir yüzünü evvel bu karışıma sonra galeta ununa batırın.
Börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Evvelden ısıtılmış 180 ° fırında 30 dk. Pişirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
Not: dilerseniz sardığınız börekleri yumurtalı süt karışımına ve galeta ununa bulamadan sıvı yağda da kızartabilirsiniz. fazla gelen börekleri yeniden yumurtalı karışım ve galeta ununa bulamadan buzluğa kaldırabilir ve çözülmesini beklemeden pişirebilirsiniz. 4 adet yufkadan 16 adet börek çıkıyor. dilerseniz tüm ölçüleri yarıya indirerek daha az börek yapabilirsiniz.Not: detaylı görüntüye instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.
 
Üst Alt