Fırında Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
4 kesim kemiksiz derisiz pirzolalık tavuk
1 su bardağı mısır gevreği
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 er çay kaşığı toz biber, karabiber, köri, tuz
Fırında Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavukları büyüklüklerine nazaran 2-3 kesime ayrılır. Yumurta yağ ve baharatlar bir kasede karıştırılır.
Mısır gevreği rondoda inceltildikten sonra galeta unu ile karıştırılır.
Önce yumurtalı karışıma sonra gevreğe bulanıp tepsiye dizilir (Vaktiniz varsa yumurtalı karışımda tüm tavukları buzdolabında 1-2 saat bekletip mısır gevreğine bulayabilirsiniz )
150 derece fırında pişirilir.
Fırında Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 kesim kemiksiz derisiz pirzolalık tavuk
1 su bardağı mısır gevreği
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 er çay kaşığı toz biber, karabiber, köri, tuz
Fırında Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavukları büyüklüklerine nazaran 2-3 kesime ayrılır. Yumurta yağ ve baharatlar bir kasede karıştırılır.
Mısır gevreği rondoda inceltildikten sonra galeta unu ile karıştırılır.
Önce yumurtalı karışıma sonra gevreğe bulanıp tepsiye dizilir (Vaktiniz varsa yumurtalı karışımda tüm tavukları buzdolabında 1-2 saat bekletip mısır gevreğine bulayabilirsiniz )
150 derece fırında pişirilir.
Fırında Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı