Fırında Çupra Tanımı İçin Gereçler
2 adet çupra
1 büyük soğan
2 adet patates
1 adet limon
6 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
1 çay kaşığı tatlı toz biber
Varsa 2 adet defne yaprağı
Fırında Çupra Tanımı Yapılışı
Çupra balıklarını yıkayalım iki taraflı çizikler atalım üzerine hazırladığımız sostan içine ve dışına sürelim.
Soğanı halka halka doğrayıp ayıralım tepsiye yağlı kağıt serip üzerine soğanları dizelim.
Üstüne balıkları yerleştirip kalan sosu patatesleri halka halka doğrayıp sostan dökelim karıştırıp balıkların etrafına dizelim.
2 diş sarımsağı sosa kullandık. Kalanları birer tane balığım içine defne yaprağı nida içine koyalım.
Kesikler ede ince limon dilimleri koyalım. Üzerine hafif tuz atalım. Ben üzerini kapatmadan pişiriyorum.
Çok da hoş balıklar ve zerzevat istikrarlı pişiyor. Fırınlar pişirme müddetinde değişiklik gösterebilir. Ben 50 dakika durdurdum.
Denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun çuprayı biz fırında çok seviyoruz eminim sizde seversiniz. Hoşça kalın
2 adet çupra
1 büyük soğan
2 adet patates
1 adet limon
6 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
1 çay kaşığı tatlı toz biber
Varsa 2 adet defne yaprağı
Fırında Çupra Tanımı Yapılışı
Çupra balıklarını yıkayalım iki taraflı çizikler atalım üzerine hazırladığımız sostan içine ve dışına sürelim.
Soğanı halka halka doğrayıp ayıralım tepsiye yağlı kağıt serip üzerine soğanları dizelim.
Üstüne balıkları yerleştirip kalan sosu patatesleri halka halka doğrayıp sostan dökelim karıştırıp balıkların etrafına dizelim.
2 diş sarımsağı sosa kullandık. Kalanları birer tane balığım içine defne yaprağı nida içine koyalım.
Kesikler ede ince limon dilimleri koyalım. Üzerine hafif tuz atalım. Ben üzerini kapatmadan pişiriyorum.
Çok da hoş balıklar ve zerzevat istikrarlı pişiyor. Fırınlar pişirme müddetinde değişiklik gösterebilir. Ben 50 dakika durdurdum.
Denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun çuprayı biz fırında çok seviyoruz eminim sizde seversiniz. Hoşça kalın