Fırında Çupra Tanımı İçin Gereçler
4 adet çupra balığı
3 adet orta uzunluk kuru soğan
3 adet orta uzunluk patates
5-6 diş sarımsak
2 adet havuç
1 adet yeşil biber
1 adet limon
Defne yaprağı
Sosu için;
1 çay bardağı az eksik zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
Balıkların içine koymak için tereyağı
Fırında Çupra Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Balıklarımızı yıkanıp suyunu süzüyoruz suyu süzülen balıklarımızın üzerine çizikler atıyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz soğan patates havuç ve biberlerimizi doğrayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim (Ben toprak tepsi kullandığım için sermedim)
Balıklara hazırlanan sosu sürdükten sonra balığın ortasına limon sarımsak ve defne yaprağı koyalım.
200 derecelik fırında 30 -35 dakika pişirelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Fırında Çupra Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet çupra balığı
3 adet orta uzunluk kuru soğan
3 adet orta uzunluk patates
5-6 diş sarımsak
2 adet havuç
1 adet yeşil biber
1 adet limon
Defne yaprağı
Sosu için;
1 çay bardağı az eksik zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
Balıkların içine koymak için tereyağı
Fırında Çupra Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Balıklarımızı yıkanıp suyunu süzüyoruz suyu süzülen balıklarımızın üzerine çizikler atıyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz soğan patates havuç ve biberlerimizi doğrayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim (Ben toprak tepsi kullandığım için sermedim)
Balıklara hazırlanan sosu sürdükten sonra balığın ortasına limon sarımsak ve defne yaprağı koyalım.
200 derecelik fırında 30 -35 dakika pişirelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Fırında Çupra Tanımı Fotoğraflı Yapılışı