Fırında Çupra Tanımı İçin Gereçler
4 adet orta uzunluk çupra
2 adet orta uzunluk soğan
3-4 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Fırında Çupra Tanımı Yapılışı
Temizlenmiş balıklarımızı üst kısımlarından 2 tarafınada çizikler halinde kesiyoruz çok derine inmeden.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimize alıyoruz.
Bir kapta yağ ,karabiber ve tuz karıştırıp fırça yardımıyla balıklarımızın her iki tarafına içine her yerine sosumuzu sürüp yediriyoruz.
Soğanlarımızı halka kesip kenarlarına yerleştiyoruz.
En son defne yapraklarımızı da koyup fırına veriyoruz.
180-200 c de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Mis üzere lokum kıvamında yumuşacık çupralarımız servise hazır afiyet olsun.
4 adet orta uzunluk çupra
2 adet orta uzunluk soğan
3-4 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Fırında Çupra Tanımı Yapılışı
Temizlenmiş balıklarımızı üst kısımlarından 2 tarafınada çizikler halinde kesiyoruz çok derine inmeden.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimize alıyoruz.
Bir kapta yağ ,karabiber ve tuz karıştırıp fırça yardımıyla balıklarımızın her iki tarafına içine her yerine sosumuzu sürüp yediriyoruz.
Soğanlarımızı halka kesip kenarlarına yerleştiyoruz.
En son defne yapraklarımızı da koyup fırına veriyoruz.
180-200 c de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Mis üzere lokum kıvamında yumuşacık çupralarımız servise hazır afiyet olsun.